avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fara contract de munca, are ce sa-i faca angajatului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fara contract de munca, are ce sa-i faca angajatului?

ce se intampla daca,un angajat face o declaratie de mana lui ca din gresala a facut o gaura de 1500,obligat de angajator,acesta neavand contract de munca si fiind prima lui zi de munca si acesta nu are cum sa demonstreze ca nu a facut el gaura,iar in termen de 30 zile trebuie sa inapoieze banii?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:21, 7 Septembrie 2012
Pai de ce angajatul a facut declaratia de mana daca a fost constrans ?

Si angajatorul ar trebui tras la raspundere ca nu i-a facut angajatului contract de munca si sa primeasca o amenda sau sa fie chiar inchis .

Angajatul daca are dovezi ca a fost constrans ar trebui sa le arate fie cu martori sau inscrisuri .

Aparent in avantaj ar fi angajatorul dar si angajatul poate invoca mai multe nereguli .
Raspunsul este dat chiar de dumneavoastra, respectiv "un angajat". Daca persoana care a pricinuit paguba nu are calitatea de angajat, angajatorul nu are cum sa atraga raspunderea patrimoniala a acestuia pentru ca intre ei doi nu exista un raport contractual de munca, nu are cum sa ii retina din salariul pentru ca acesta nu exista, cel putin legal.
In consecinta, nu exista contract de munca, nu are ce sa plateasca si nici sa pretinda.
Pai si daca la pus sa semneze o delcaratie de mana aceasta nu are valaore juridica ?
Are valoare juridica , pana la proba contrara .. daca se constata ca a fost data sub presiune atunci nu mai are nicio valoare juridica.
poi tocmai ca nu are cum sa dovedeasca, angajatii lui nu depun marturie ca ii da afara

Alte discuții în legătură

Pre-contract...sau? whitescorpion whitescorpion Vreau sa angajez 2 muncitori.Acestia se vor angaja cu contract de munca din ianuarie sau februarie;nu stiu exact sigur cand se vor angaja cu CIM.Ei doresc sa ... (vezi toată discuția)
Munca la negru ContSters83715 ContSters83715 1) Cand poate pe perioada de proba sa renunte la tine si din ce motive? 2) Am obligatia sa atrag atentia angajatorului sa imi fac contract in scris inainte sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare CEO123 CEO123 Buna ziua, Am nevoie de o solutie cu privire la o problema cu un angajator . Am fost angajata la o firma unde am lucrat 6 luni , dupa ce am fost acceptata ... (vezi toată discuția)