avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectare hot. judecatoreasca definitiva- litigiu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectare hot. judecatoreasca definitiva- litigiu de munca

Buna seara,
Am castigat un litigiu de munca cu angajatorul si am hotarare judecatoreasca definitiva.Trebuie sa-mi plateasca o suma de bani si cheltuieli de judecata.
Am solicitat firma in scris (cu confirmare de primire) sa mi dea ceea ce mi se cuvine, dar angajatorul se face ca ploua.....
Cele 15 zile de cand hotararea judecatoreasca e definitiva au trecut din data de 30.04.2012.
Va rog ajutati-ma ce trebuie facut mai departe pentru a obtine suma de bani ce mi se cuvine.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 7 Septembrie 2012
Luati legatura cu un executor judecatoresc si executati silit societatea
cine plateste executorul? eu sau angajatorul?
dar faptul ca angajatorul nu respecta o hotarare judecatoreasca definitiva nu poate fi sanctionat de nimeni, nu pot face plangere undeva?
Onorariul executorului il platiti dvs, urmand sa recuperati acest onorariu de la partea adversa sub forma cheltuielilor de executare ..

Nerespectarea hotararii judecatoresti privind plata unor drepturi salariale constituie infractiune. Aceasta este prevazuta si pedepsita de art.261 C.mun.
Pentru aceasta , va trebui sa formulati o plangere penala impotriva angajatorului.
Art. 277. Codul muncii - Neexecutarea plăţii salariului:

Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca abuziv de catre angajator cristina_cluj cristina_cluj Am fost angajat la o firma si mi s-a desfacut contractul de munca indisciplinar. Am actionat in instanta angajatorul si am castigat procesul prin care acesta ... (vezi toată discuția)
Vechiul cod al muncii Hobitzi Hobitzi Mai are cineva vechiul Cod al Muncii?Ma intereseaza in speta capitolul despre raspunderea penala.Noul Cod spune la cap.V,art.261:\"neexecutarea unei hotarari ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale in urma unei hotarari judecatoresti MatusaVulpe MatusaVulpe Buna ziua, Am castigat in instanta un litigiu de munca, pentru care angajatorul este obligat sa ma repuna pe post, m-a repus fara sa semnez acte altele in ... (vezi toată discuția)