avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca abuziv de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca abuziv de catre angajator

Am fost angajat la o firma si mi s-a desfacut contractul de munca indisciplinar. Am actionat in instanta angajatorul si am castigat procesul prin care acesta este obligat sa imi faca inscrierile necesare in cartea de munca astfel incat acestea sa fie cele reale si la plata salarului restant. Desi procesul s-a solutionat printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila acesta refuza sa plateasca salarul restant si sa faca inscrisurile necesare. Intrebarea mea este: de ce trebuie sa platesc tot eu un executor judecatoresc pentru a-mi recupera niste drepturi salariale care mi se cuvin din moment ce exista acea hotarare judecatoreasca? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:11, 16 Ianuarie 2010
Cheltuielile le achitati dvs acum, apoi ele vor fi recuperate de executor de la angajatorul dvs. urmand a fi restituite catre dvs.
1. Din pacate asa se intampla si Codul muncii a prevazut si asta. Iata ce spune:
Art. 277. - Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
Art. 278. - Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda.
Art. 279. - (1) In cazul infractiunilor prevazute la art. 277 si 278 actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
(2) Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
2. Ca sa faceti plangere trebuie sa apelati si la un avocat. Asta sunt legile si ne supunem lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor salariale in urma unei hotarari judecatoresti MatusaVulpe MatusaVulpe Buna ziua, Am castigat in instanta un litigiu de munca, pentru care angajatorul este obligat sa ma repuna pe post, m-a repus fara sa semnez acte altele in ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti andreisl andreisl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema mea, daca este posibil. Am castigat un conflict de munca, instanta a anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Reintegrare acuta acuta Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de punere in aplicare a unei hot judecatoresti irevocabile de reintegrare pe vechiul post. 15 ... (vezi toată discuția)