avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Abuzuri in sistemul bugetar fata de angajati
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Abuzuri in sistemul bugetar fata de angajati

Buna ziua! As dori lamurir cu privire la prevederile OUG 149/2007 privind aprobarea unor masuri in domeniul finantelor publice unde a fost eliminata prevedereile privind obligativitatea platii salariilor pe card a bugetarilor.
Am inchis contul de salariu in baza acestei prevederi, am comunicat in scris angajatorului care ma notificat in scris ca refuza sa-mi aprobe cererea de a-mi achita drepturile salariale in numerar la casieria unitatii trimitandu-ma la alte doua banci private cu care institutia publica are incheiata conventii in acest sens.
Intrebari:
1. Ce pot sa fac in acest caz? Daca in ziua de salariu angajatorul refuza sa-mi achite drepturile salariale? Care este cursul legal pe care pot sa-l aleg ?
2. Ma poate obliga sa-mi deschid un cont la o instituite bancara ?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Virament salarii pe card bancar Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Am o intrebare! Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti ... (vezi toată discuția)
Temei legal pentru plata salariu in cont bancar teisoara teisoara buna ziua va rog frumos ,sa-mi indicati temeiul legal in baza caruia salariul se va achita doar intr-un cont bancar ,si nu in mana.Va rog ,o norma legala ... (vezi toată discuția)
Plata pe card obligatorie?? images images Intrebarea mea: angajatorul poate obliga sau forta angajatul sa accepte plata salariului pe card? Daca angajatorul nu are dreptul sa faca acest lucru si ... (vezi toată discuția)