avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe si accize import
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe si accize import

Buna Ziua!
In foarte scurt timp voi pleca in Turcia, intr-o calatorie de afaceri.
Si cum acolo este raiul aurului ieftin si eu am de gand sa mai imi improspatez colectia, vreau sa cumpar mai multe bijuterii din aur pentru uz personal.Si pentru ca tot am aceasta ocazie as vrea sa fac si cateva cadouri mamei, soacrei si cumnatei mele.
Cum se procedeaza in acest caz? Am tot citit diverse variante cu privirea la taxele si accizele care trebuie platite la intoarcerea in tara.Oare care e cea reala?
Care este catitatea maxima pe care o pot introduce in tara, in cazul consumului personal?Sau valoarea maxima?
Este nevoie sa pastrez bonul / chitanta ?

Va multumesc anticipat,
Nicoleta
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 16:59, 21 Ianuarie 2009
nikole_j07 a scris:

Buna Ziua!
In foarte scurt timp voi pleca in Turcia, intr-o calatorie de afaceri.
Si cum acolo este raiul aurului ieftin si eu am de gand sa mai imi improspatez colectia, vreau sa cumpar mai multe bijuterii din aur pentru uz personal.Si pentru ca tot am aceasta ocazie as vrea sa fac si cateva cadouri mamei, soacrei si cumnatei mele.
Cum se procedeaza in acest caz? Am tot citit diverse variante cu privirea la taxele si accizele care trebuie platite la intoarcerea in tara.Oare care e cea reala?
Care este catitatea maxima pe care o pot introduce in tara, in cazul consumului personal?Sau valoarea maxima?
Este nevoie sa pastrez bonul / chitanta ?

Bijuteriile din aur, cu exceptia verighetelor sunt produse supuse accizelor conf. art. 207 -Cod fiscal;
NC: 7113 19 - Din alte metale prețioase chiar acoperite, placate sau dublate cu metale prețioase

Platiti la intrare in tara acciza si TVA-ul aferent.

Va multumesc anticipat,
Nicoleta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod vamal - cantitatea maxima de tigari admise Sergiu22SV Sergiu22SV Care este cantitatea maxima de tigari admisa la trecerea frontierei? Cum fac sa pot introduce in mod legal peste aceasta limita? (vezi toată discuția)
Dreptul mamei si al copiilor la vacanta eliza1970 eliza1970 Buna ziua! Sunt noua pe acest site, dar am descoperit subiecte interesante aici. De aceea m-am decis sa propun un nou topic, desi problema mea seamana destul ... (vezi toată discuția)