avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... activitati comerciale in spitale - chirie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

activitati comerciale in spitale - chirie

Buna ziua,
Eu lucrez intr-un spital public,de recuperare pentru copii cu deficiente neuropsihomotorii, proprietar fiind Statul Roman dar obtinut de noi prin contract de administrare.
La subsolul spitalului, exista o firma de ortezare care plateste chirie spitalului.
In legea 213/1998 se mentioneaza "ART. 16
(1) Sumele încasate din închirierea sau din concesionarea bunurilor proprietate publică se fac, după caz, venit la bugetul de stat sau la bugetele locale.
(2) În cazul în care contractul de închiriere se încheie de către titularul dreptului de administrare, acesta are dreptul să încaseze din chirie o cotă-parte între 20 - 50%, stabilită, după caz, prin hotărâre a Guvernului, a consiliului judeţean, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau a consiliului local prin care s-a aprobat închirierea.
Asta inseamna ca spitalul incaseaza doar o parte din chirie iar restul trebuie incasat de stat sau exista vreo reglementare legala prin care am putea incasa intreaga chirie, banii fiind necesari intradevar pentru ajutorarea acestor copii internati in spitalul nostru?
Va rog mult un raspuns!

Alte discuții în legătură

Chirie in spitale - urgent raspuns, va rog iubisbb iubisbb Buna ziua, Eu lucrez intr-un spital public,de recuperare pentru copii cu deficiente neuropsihomotorii, proprietar fiind Statul Roman dar obtinut de noi prin ... (vezi toată discuția)
Inchiriere teren primarie danasrl danasrl Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: suntem o societate comerciala si dorim sa inchiriem un teren de la o primarie. Care este legea aplicabila pentru ... (vezi toată discuția)
Folosinta limitata mih123 mih123 ve rog sa ma ajutati. O institutie publica doreste sa ajute cateva familii cu copii multi prin punerea la dispozitia acestora a unor terenuri de care dispune ... (vezi toată discuția)