buna ziua...eu sunt in concediu pt cresterea copilului pana pe 20 sept 2012... punctul de lucru unde eu am fost s- a desfiintat ...cei de la firma vor sa ma bage in preaviz 20 de zile inainte sa se termine ccc...adica pe 20 sept. sa fie ultima zi de preaviz apoi urmanda sa imi fac actele pt somaj...daca vor proceda astfel e posibil sa pierd ultima luna de indemnizatie,adica pe sept???banuiesc ca nici banii pe preaviz nu vor sa imi dea...va rog sa imi raspunde ti...
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- In perioada de suspendare a CIM nu se pot face modificari ale acestuia si nu vi se poate acorda preaviz.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.
2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.
4. - Preavizul il poate da in prima zi de lucru dupa CCC.
- Daca se intampla altfel faceti o sesizare urgenta la ITM.
5. In demnizatia pentru CCC o veti primi pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
. Inainte de terminarea CCC adica cu o luna inainte am facut o cerere catre angajator prin care solicit incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM si mi s a rasp ca voi intra in preaviz inainte de terminare ccc... va multumesc pt rasp...am sa discut cu ei acest lucru
bina ziua..in urma discutiilor purtate cu cei de la societate mi au acordat preavizul ...in preaviz scrie urmatoarele : Va comunicam ca incepand cu data de 24.09 sunte ti in preaviz 20 zile lucratoare pana la data de 19.10 data la care vi se desface contractul individual de munca din urmatoarele motive:societatea isi restrange activitatea din motive economice si postul dumneavoastra a fost desfiintat...atat....va rog sa imi spune ti daca e corect preavizul...ma gandesc ca trebuia sa se specifice vreun articol sau cate ore pot lucra ....mentionez ca m au lasat acasa in preaviz fara sa ma plateasca ..