avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa concediu de crestere a copilului

Buna,sunt in concediu de maternitate dupa ce am mai prelungit un an pe caz de boala.Intre timp am fost data afara de la lucru in primul an de concediu cu explicatia ca s-au facut reduceri de personal.Intrebarea mea este:mai sunt obligati dupa 3 ani sa ma primeasca inapoi,in preaviz, sau sa ma dea in somaj?multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:57, 23 August 2012
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de a implini copilul 3 ani faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. - De mentionat ca pe perioada cat ati fost in CCC nu putea sa va concedieze decat daca angajatorul a fost declarat in reorganizare judiciara sau faliment.
- Daca s-a intamplat sa cum spuneti faceti urgent o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate intra din concediul de crestere copil pana la 3 ani in somaj lary_mary85 lary_mary85 sunt in concediu de ingrijire copil pala la 3 ani si luna aceasta trebuie sa incep munca dar nu vreau sa ma intorc inca si doresc sa stiu daca pot intra ... (vezi toată discuția)
Somaj,din crestere copil, aliliteanu aliliteanu Buna seara, am si eu cateva nelamuriri, vin din concediu de materninate, si angajatorul mi-a spus ca dupa 20 zile ma baga in somaj, este legal ceea ce face , ... (vezi toată discuția)
Drept la somaj marict marict pot beneficia de somaj daca am fost in concediu pentru cresterea copilului de la data incetarii concediului dat fiind ca angajatorul nu mai doreste sa ma ... (vezi toată discuția)