Buna ziua!
In dimineata zilei de 29.03.2012, am coborat din apartament sa iau ceva din masina fiului meu. Masina era parcata pe trotuarul din fata blocului, cu toate rotile pe trotuar, la rand cu inca 20-25 autovehicule. Trotuarul este larg, prevazut si cu pista pentru biciclisti Pista era libera, loc destul pt. circulatia pietonilor.
In spatele masinii, la rigola, era o masina a politiei. din care a coborat un agent care mi-a cerut sa ma legitimez. Nu aveam actele la mine. Nu m-a lasat sa merg sus sa-mi aduc CI. Nu mi-a spus pentru ce. Credeam ca a avut impresia ca umblu la masina altcuiva, vazand, poate, ca sunt in varsta - am peste 70 de ani si ca ma descurc un pic mai greu cu deschiderea. Mi-a cerut datele de pe buletin, pe care i le-am dat, de buna credinta. Urmarea: amendat pe motivul ca "am stationat voluntar cu roata dreapta spate pe scuarul destinat spatiului verde contribuind la deteriorarea acestuia" (am incercat sa redau cat mai exact, fara virgulele necesare). Am platit amenda la jumatate si am chemat politia in judecata. Am termen 1.10.2012.
Argumentele mele:
1. Nu era spatiu verde, era o fosta groapa astupata cu pamant, de la un fost stalp destinat montarii unei statii de autobuze, insa demolata prin ordinul primarului de sector. Asta se vedea foarte clar, dar el nici n-a vrut sa asculte;
2. Nu era masina mea, ci a fiului meu, I-am explicat asta, insa, din nou, nu a ascultat;
3. Nu eu am condus, nici nu mai conduc, carnetul meu a expirat din 2008 si nu l-am prelungit din cauza varstei si a ochilor (cataracta);
4. Nu a completat motivatia mea ca nu este spatiu verde, a scris cu totul altceva - lipsa locuri de parcare. Eu nu am putut citi, nu aveam ochelarii la mine, nu vad bine, cum am mai spus;
5. Am cerut ca politia sa prezinte dovada parcarii neregulamentare;
6. Am intrebat, in chemarea in judecata, daca era sotia mea, cu un infarct la activ, tot asa ar fi procedat politia? Ce s-ar fi intamplat cu sotia, nu se stie, este si f. emotiva, hipertensiva;
7. Am argumentat veniturile submodeste fiind pensionar, in varsta; De asemenea, faptul ca niciodata nu am avut probleme de conducere auto, avand numai o amenda nesemnificativa (centura nepusa) in cei peste 40 de ani de conducere.
In consecinta, am invocat exceptia nulitatii absolute a procesului verbal de contraventie si dispunerea restituirii amenzii platite.
Intrebarea mea este: am scris bine, am argumentat corect (am fost foarte sincer) si daca am sanse de castig?
Imi cer scuze pentru nota prea lunga, nu am stiut cum sa fiu mai explicit mai pe scurt. Va rog, o mica indrumare, o idee sau o incurajare. Nu am "experienta" in domeniu.
Cu multumiri!
La multi ani pe 2013!
Am avut castig de cauza. Instanta obliga pe parat (politia) sa restituie suma retinuta ilegal. Am fost intrebat daca solicit cheltuieli de judecata. Am spus ca NU. Nu cred ca mi se acordau, n-am avut cheltuieli. Procesul a fost pe 1 oct, dar nu am primit comunicarea nici acum, dupa 3 luni. Trebuie sa mai ma duc pe acolo. Cand am fost, mi s-a spus ca dureaza cam doua luni. Ce nu stiu eu, este ce voi face dupa aceea cu hotararea judecatoreasca. Am sa mai intreb si eu. Cred ca trebuie sa o duc la Administratia Financiara, cel putin sa mi-o considere in cont pentru impozitul pe anul asta.
Multumesc pentru intrebare! Sanatate!
Parcare pe trotuar
gamet
Buna ziua...In lipsa locurilor de parcare in oras,de aproximativ 7 ani imi parchez masina pe trotuar,bineinteles fara a stinjeni circulatia pietonala(in ... (vezi toată discuția)