avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce drepturi are o pers. incadrata in gradul 1 de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce drepturi are o pers. incadrata in gradul 1 de invaliditate

Buna seara, apelez la bunavointa dv. pt. a ma lamuri cu urmatoarea problema: Am o nepoata in varsta de 30 ani, incadrata in cu handicap accentuat si gradul 2 de invaliditate si primeste o indemnizatie lunara si buget personal de 234 lei, conf. art. 58 din L. 448/2006. Mai beneficiaza si de 500 lei pensie de urmas, deoarece tatal ei a decedat. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Daca nepoata mea va fi incadrata cu handicap grav si gradul 1 de invaliditate, atunci va putea beneficia de: 1. Indemnizatia lunara si buget personal prev. de art. 58 din L. 448/2006; 2. Indemnizatia de insotitor prev. de art. 77 din Legea 263/2010; Pensia de urmas prev. de art. 83 si urm. din L. 263/2010. Adresez aceasta intrebare deoarece am auzit ca nu ar putea beneficia si de indemnizatie de insotitor si de pensie de urmas. Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva si va doresc toate cele bune =D>:hugall:

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de handicap 6543 6543 Daca o persoana beneficiaza de pensie de handicap in valore de 400 lei, o indemnizatie de insotitor in cazul pensionarilor de invaliditate incadrati in gradul ... (vezi toată discuția)
Intrebare pensie de handicap Nilmarcu Nilmarcu - Ca pensionar gradul ll pot beneficia de o pensie de handicap ? Ce grad de handicap ? Cati bani pot lua in plus cu aceasta pensie suplimentara ? (vezi toată discuția)
Asistent personal vs indemnizatie insotitor DanAlyna DanAlyna Buna ziua! Prietenul meu a foat incadrat in grad de handicap grav cu insotitor. Odata cu certificatul de handicap a primit prin posta si 2 formulare de ... (vezi toată discuția)