avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil fara loc de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil fara loc de munca

Buna ziua,

Am o mare rugaminte daca stie cineva,eu in data de 1 august am fost concediata, mi sa desfiintat postul si am ramas fara loc de munca, din pacate nu am gasit nimic intr-o luna de zile, iar acum am aflat ca sunt insarcinata, vreau sa va intreb eu pot beneficia de indemnizatia de crestere copil daca nu mai am loc de munca?Daca vreau sa ma angajez exista vreo lege care sa nu angajezeze gravide?Si o sa ma angajeze cineva daca le spun ca sunt insarcinata sau e un impediment?Va rog daca ma puteti ajuta caci nu stiu ce sa fac.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2012
scarlatcorina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 28 August 2018
Cu ce articol a incetat contractul de munca?
Art 65
In acest caz, puteati sa beneficiati de somaj .. iar din somaj se putea intra in CCC.
Multumesc mult pt raspuns, dar eu as vrea sa lucrez,mai pot? adica ma mai angajeaza cineva?
1. Nu va impiedica nici o lege sa va angajati chiar daca sunteti gravida dar nici nu puteti obliga un angajator sa incheie un contract individual de munca cu dvs.

2. Codul muncii spune:

Art.27
...
(4) Solicitarea, la angajare, a testelor de graviditate este interzisa.
...

3. - Daca suntei deja gravida si in luna august nu ati avut nici o zi venit din salarii atunci nu veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Pentru aceasta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

4. - Daca v-ati fi inregistrat la Agentia de Somaj inca din luna august ati fi putut beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Puteti sa va inregistrati si acum la Agentia de Somaj, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj dar nu veti mai putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

Alte discuții în legătură

Concediu pt cresterea copilului mihaela_08 mihaela_08 Buna seara. Am si eu o intrebare. Pe data de 22 februarie 2013 o sa fie ultima zi de concediu pt cresterea copilului.am beneficiat 2 ani de aceasta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Vizitiu Vizitiu Daca iau indemnizatie de somaj pentru absolventi,iar in timpul asta e posibil sa raman gravida,voi putea lua indemnizatia de cresterea copilului,dupa ce voi ... (vezi toată discuția)
Gravida in preaviz de concediere 9lucia 9lucia revenita din concediu de crestere copil am aflat ca voi fi concediata. de acum 7 zile lucratoare am si semnat preavizul(20de zile lucratoare) Acum am aflat ... (vezi toată discuția)