avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Model act constitutiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Model act constitutiv

Buna, ma poate ajuta si pe mine cineva in legatura cu actul constitutiv al unui SRL?Vreau sa infiintez un srl asociat unic.Am cautat pe situl ONRC model dar vad ca inca nu sunt actualizate(ma refer la noua lege intrata in vigoare de la 01.09-societatile comerciale devin societati......).Banuiesc ca nu e ok daca imi fac statutul dupa vechile modele ..."Am hotarat sa constitui o societate comeciala....".Ce anume se schimba la statut , decat trebuie sa scot sintagma societate comeciala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alina Grigoriu , Avocat 23:02, 8 Septembrie 2012
:(Nimeni nu ma poate ajuta cu un sfat?
Noul Cod de Procedură Civilă nu a intrat în vigoare la 01.09.2012, s-a amânat pentru anul viitor intrarea în vigoare. Puteţi folosi sintagma "societate comercială".
Nu va ingrijorati deoarece sintagma ,, societate comerciala" nu trebuie sa apara in denumirea societatii. La nivel national sunt foarte putine societati care au denumire aceasta sintagma.
Multumesc!:)
Eu mi-am pregatit in mare actele necesare inclusiv actul constitutiv,si ma gandeam ca trebuie sa o iau de la capat.
Eu stiu ca majoritatea societatilor sunt societati comerciale ... sc x srl .In modelele de acte constitutive pe care le-am rasfoit , majoritatea erau " am hotarat sa constitui o societate comerciala ... cu denumirea .... de asta eram in ceata totala cum si daca trebuie modificat actul constitutiv.

Alte discuții în legătură

De cand se schimba actul constitutiv (fara sc)? analici analici buna ziua va rog sa imi spuneti de cand se schimba actul constutiv ,conform carei legi? (vezi toată discuția)
Sintagma "societate comerciala" inlocuita cu termenul "societate" steluta62 steluta62 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti si mie daca o societate are in C.U.I. denumirea de \\"NUME(X,,Y,Z) S.R.L.\\" si in Actul Constitutiv sau Statutul Societatii ... (vezi toată discuția)
Schimbare denumire sucursala ariana03 ariana03 buna ziua as dori sa stiu daca este nevoie sa inregistrez la ONRC noul act constitutiv cu denumirea firmei schimbata (scoaterea mentiunii \\"comerciala\\") ... (vezi toată discuția)