avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica

Buna ziua !
Sunt administrator in cadrul unei asociatii de proprietari din sectorul 3 al capitalei, si va rog sa ma lamuriti in scopul de a rezolva legal urmatoarea situatie :
un membru al asociatiei de proprietari, respectiv proprietarul apartamentului 1, aflat la parter, a inaintat presedintelui asociatiei, o hartie in care solicita izolarea termica a plafonului subsolului in dreptul apartamentului sau, motivand aceasta prin faptul ca toti peretii aprtamentului, pe o inaltime de 15-20 cm, au igrasie, si deasemenea invocand un articol din legea 230/2007, conform caruia, asociatia de proprietari are obligatia sa ia masuri cu privire la imbunatatirea confortului termic al cladirii.
Doresc sa-mi spuneti daca aceasta obligatie legala a asociatiei de proprietari citata mai sus, se refera si la termoizolarea plafonului subsolului.
Va multumesc !
Cu stima,


Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 00:37, 10 Septembrie 2012
Daca luati in considerare faptul ca orice suprafata a blocului, in afara de cea interioara apartamentelor este proprietate comuna, rezulta ca si plafonul subsolului face parte din ea, din proprietatea comuna.
Asadar asociatia de proprietari trebuie sa faca lucrari de intretinere si reparatii la elemente ale proprietatii comune, daca omului i se face igrasie in apartament.

Totusi, inainte de a incepe lucrarile, cercetati daca si la alte apartamente de la parter se intampla asta, din ce cauze reale s-ar putea intampla igrasia....pentru ca eu am vazut igrasie in apartamentele neaerisite, in care se face abur si nu exista curenti de aer care sa elimine umezeala statuta,iar in contact, iarna, cu peretii reci se produce condens si igrasie.
Deobicei asta se intampla in apartamente neincalzite suficient cu caloriferele, incalzite cu aragazul, geamurile inchise si casa neaerisita cu zilele si din cauza neincalzirii suficiente si in toata suprafata casei raman pereti reci pe care se face igrasie.

Multumesc pentru raspunsul la problema asociatiei noastre.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
elga50, moderator
Demarati si Dvs. la primarie cererea pentru reabilitarea termica a blocului. Poate ca chiar sunteti programati pentru asta. In alte sectoare, anveloparea/reabilitarea s-a facut aproape la toate blocurile. Au inceput sa faca chiar si la case la curte.
Reabilitarea cuprinde si captusirea plafonului subsolului, schimbarea tevilor la subsol si altele.[EDIT]
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalzire ap. nelocuit mirusaby mirusaby Buna ziua, am primit la asoc. o adresa prin care un locatar cere ca asoc. sa-i rezolve problema cu vecinul de desupt , care nu locuieste in ap. iar cel de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de la primarie ptr izolatie termica jade_0923 jade_0923 Buna ziua, Ca orice om gospodar, care vara isi face sanie si iarna caruta, deja ma gandesc sa fac izolatia termica a peretilor exteriori si a plafonului de ... (vezi toată discuția)