buna seara. dupa decesul parintilor mei, fratii m-au dat in judecata, pt. a revendica 1/4 parte din casa parinteasca(suntem 4 frati, si fiecare a cerut cate o patrime).in urma sentintei date de Curtea de Apel, definitiva si irevocabila, imobilul mi-a fost atribuit mie, urmand ca eu sa-i despagubesc cu o suma de bani. neavand banii, au apelat la un executor judecatoresc, imobilul fiind scos la licitatie. sentinta definitiva a fost pronuntata pe 06/11/2009. care este termenul de prescriptie? va multumesc anticipat.
Codul de procedura civila stabileste, la articolul 405, alin. 1, ca
Termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita in materie civila sau comerciala, atunci cand este vorba de o obligatie baneasca, este de 3 ani
1) Codul de Procedură Civila, art.405, alin.1, termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silită in materie civilă sau comercială, atunci când este vorba de o obligație bănească, este de 3 ani;
2) termenul începe să curgă de la data când se naște dreptul de a cere executarea silită, potrivit art. 405 alin. 2 din Codul de Procedura Civilă.