avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intampinare Proces verbal inpotriva parcari ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intampinare Proces verbal inpotriva parcari neregulamentare

Buna ziua
Cine ar putea sa ma ajute si pe mine cu o intampinare impotriva unei parcari neregulamentare care nu sa dat de agentul constatator si nu a fost nici un martor la locul faptei retinandu-mi actele la 14:20 si mi-a zis sa vin la sectie la ora 15:00 si am primit amenda la la agentul ce are atributie la rutiera
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 00:17, 16 Septembrie 2012
Impotriva unui proces-verbal de constatare a contraventiei se poate depune plangere ( contestatie ) în termen de 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta de existenta procesului verbal.
Căi de atac împotriva P.V de constatare a contravenţiei
art. 118
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(3^1) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Ca model :

Către,
Judecătoria . . . .


Subsemnatul, . .. . ., domiciliat în str. _____, nr.___, localitatea ______, jud. _____, în temeiul prevederilor art. 31 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor formulez :
PLÂNGERE CONTRAVENȚIONALÃ

împotriva Procesului-Verbal de contraventie nr.. .. ./....../ .. . . ., incheiat de I.P.J. . . . ., Serviciul Politie Rutieră, prin care solicit onoratei instanţe de judecată admiterea plângerii mele, anularea procesului-verbal mai sus arătat, exonerarea de la plata amenzii în cuantum de . . . . lei.

Motivele plângerii :

În fapt, la data de . .. . am fost amendat în mod netemeinic, nelegal si abuziv cu suma de . . . . lei, pe motiv că am parcat într-o parcare . . . . în localitatea . . ., judeţul . . . .

Data Semnătura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis conducere mabodan mabodan Am contestat un p.v. si am pierdut contestatia ramasa definitiva,in cat timp de la comunicare trebuie predat permisul? (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal politia rutiera dannyrusu dannyrusu Buna seara, doresc sa depun plangere impotriva unui proces verbal primit de la politia rutiera Cluj-Napoca. Am redactat plangerea, am facut copie dupa CI si ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto leona777 leona777 buna ziua, imi spuneti va rog in baza carei legi si art. se retine pe 2 luni permisul auto daca voi pierde procesul cu IPJ, si daca mie initial mi-a fost ... (vezi toată discuția)