avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doua contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doua contracte de munca

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca o persoana poate avea doua contracte de munca, cu norma intreaga, in acelasi timp.
Va mulumesc,
Petronela
Cel mai recent răspuns: petronela78_m , utilizator 08:48, 11 Septembrie 2012
Codul muncii nu interzice asa ceva.
Codul muncii permite mai multe CIM concomitent dar trebuie ca si persoana in cauza sa le poata onora.
Deci, sa inteleg ca in cazul in care persoana in cauza le poate onora, legal, nu ar fi nici o problema. Puteti sa-mi dati va rog frumos articolul de lege unde se specifica acest lucru?
Va multumesc.
Este vorba despre art.35 C.mun. , si anume :
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Un angajat cu doua cim la acelasi angajator. soso2363 soso2363 Un angajat cu CIM norma intreaga si CIM cu timp partial de lucru (4 ore)la acelasi angajator. Pentru CIM cu timp partial este trimis in delegatie in ... (vezi toată discuția)
2 contracte de munca norma intreaga simultan? rotcristina rotcristina Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste legislatia privind contractul individual de munca: Este posibil sa lucrez in 2 locuri diferite cu norma ... (vezi toată discuția)
Informatii de interes public marcel.damaschin marcel.damaschin \"Persoana\" se refera la individ, sau orice persoana, fie ea fizica, ori juridica? (vezi toată discuția)