Sunt in proces cu Guvernul Romaniei pentru modul in care s-au derulat alegerile locale, mai exact pentru faptul ca nu au fost respectate prevederi ale legii 67/2004, in speta despre obligativitatea de a actualiza listele electorale. Atat reprezentantul Guvernului, cat si cel al DEPABD, recte al primariei au invocat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive!
Aceasta inseamna ca, mi se ia calitatea de cetatean al statului roman, dar este indusa si suspiciunea -logica, ca alegerile locale ar fi fost organizate de o entitate straina?
Credeti ca exista posibilitatea practica de a pune la dispozitia cetatenilor, in spatii publice listele electorale actualizate, care -de pilda intr-o localitate de cca 16 mii de cetateni, inseamna un numar de aproximativ 700 de coli A4?
Vedeti dvs, a avut loc o dezbatere destul de intensa in perioada asta despre listele electorale și s-a trecut cu vederea că nu Guvernul României este responsabil cu actualizarea listelor electorale.
Listele electorale sunt actualizate de Autoritatea Electorală Permanenta (ea le detine, sunt ale ei) și de către autoritățile publice locale.
Alegerile locale au fost organizate de Guvernul României prin Ministerul Administratiei și Internelor dar Guvernul României nu are nici o treabă cu listele electorale, asta e treaba AEP, care este o institutie autonoma, independenta si care nu este parte a Guvernului României.
In privinta publicarii listelor electorale, acest lucru nu se poate intampla pentru simplul fapt că contin date cu caracter personal (Nume, prenume, CNP, Adresa) si legea interzice dezvaluirea lor fara acordul expres al titularului.