Buna , recent m-am angajat pe postul de secretara la o scoala care are pt prima data secretara,pana acum apartinea de o alta scoala din localitate unde d-na secaretara se ocupa se statul de plata si de cartile de munca,cu data de 1 ianuarie 2009 am ost angajata automat cartile de munca si statele de plata cu data de 1 trebuie sa le fac eu,nu?dar dansa nu vrea sa imi predea nici o carte de munca,este aproape sf lunii si eu nu am cum sa fac statele de plata pt profesorii,si in cazul in care il face ea eu nu apar pe acel stat de plata deci voi ramane fara salar????Ce pot sa fac sa o oblig sa-mi predea cartile de munca,sa-i rog pe profesori sa faca o cerere in scris sa mearga la ea si sa le predea personal?Sau in baza unei legi este obligata sa mi le predea,deoarece nu stiuce sa fac.I-am facut o adresa in scris cu numar de inregistrare de la scoala unde am rugat-o ca pana in data de 20 sa mi le predea dar a spus k nu preda nimica,cui sa ma adresez deoarece eu nu vreau sa raman fara salar
Petitia profesorilor nu ar putea sa rezolve incapatanarea respectivei. Consider ca ar trebui sa va adresati Inspectoratului Scolar Judetean cu o sesizare in acest sens. In ceea ce priveste salariul dvs., ma indoiesc ca atata timp cat ati fost angajata si ati semnat documentele de angajare nu veti fi platita. Dumneavoastra, ca persoana ce se va ocupa de salarizare ar trebui sa stiti asta.
Aceasta problema o stie si directorul scolii care a si facut cererea de predare a cartilor de munca catre respectiva scoala,dar secretara tot o tine pe a ei ca fara decizie de la inspectorat nu preda nimica,cei de la inspectorat au spus ca nu au ce decizie sa dea si ca aceste probleme se discuta pe cale amiabila,dar nu am cu cine ca nu vrea sa imi predea nimic,cui sa ma adresez in afara de inspectorat care se pare ca poarta frica fata de acea scoala sau de secretara (bate mult din gura)....salarul nu am cum sa-l iau daca nu apar pe statul de plata deoarece contabila semneaza statele de plata si aloca banii,iar daca eu nu sunt pe statul respectiv nu am cum sa primesc :(
Important este daca ati semnat un contract individual de munca si daca ati primit si semnat fisa postului . Daca le-ai semnat pe amandoua, notificati in scris inspectoratului aceasta situiatie , specificand ca in situatia in care nu se rezolva problema , va veti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca . Daca tot nu se rezolva cazul , sesizati ITM
Retineri salariale
ambrozia
Pe luna decembrie 2010, ianuarie si februarie 2011 am avut salariul diminuat respectiv de la salariul de profesor pentru invatamant primar la salariul de ... (vezi toată discuția)