Pe luna decembrie 2010, ianuarie si februarie 2011 am avut salariul diminuat respectiv de la salariul de profesor pentru invatamant primar la salariul de invatator. Am contestat modificarea la Inspectorat si la insistenta inspectorului general directorul mi-a acordat salariul cuvenit pentru studii superioare din luna martie spunandu-mi ca pe lunile in care am avut salariul diminuat voi primi diferenta cand va avea primaria bani. De cate ori am intrebat am primit acelasi raspuns. Mai am sanse sa recuperez acesti bani sau nu? Daca este posibil cum ar trebui sa procedez pentru ca o simpla intrebare nu m-a ajutat cu nimic. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Dreptul la actiune pentru recuperarea banilor se prescrie in termen de 3 ani de cand trebuia sa vi se achite ... prin urmare, va puteti adresa instantei de judecata pentru a va recupera acei bani....
Daca nu reusiti pe cale amiabila,adica daca nu se solutioneaza in urma unui memoriu adresat in scris conducerii scolii prin care solicitati acordarea diferentelor salariale pe care spuneti ca vi le datoreaza angajatorul,atunci intentati actiune in justitie impotriva scolii angajatoare pt. recuperarea sumelor respective.
Nu cred ca veti reusi ceva printr-un memoriu adresat conducerii .. deja este un 1 an de zile de cand va rugati de ei sa va achite acea diferenta si nu v-am dat nici macar o cota parte din acestia ...
Utilizatoarea nu a facut totusi niciun demers scris in acest caz,dupa cate se deduce din comentariu ci a adresat doar verbal solicitarea,de aceea ,inainte de a ajunge in instanta este
bine sa incerce si un memoriu ,care va ajunge sa fie discutat intr-un consiliu de administratie ,nu numai in mana directorului de scoala,si va purta si o rezolutie oficiala,ceea ce cred ca nu este rau in eventualitatea unui proces indreptat impotriva scolii.
Dar,desigur,doar daca doreste sa mai incerce inainte de a se adresa justitiei.
Si nici nu este obligatoriu sa faca asa ceva ... cea mai buna cale este instanta de judecata, in acest caz scoala va trebui sa faca dovada ca i-a platit acea suma de bani ...