avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incalcarea legii de catre manager
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incalcarea legii de catre manager

Sunt inv. la o scoala din Pitesti. Aici nu suntem incadrati si nici platiti ca profesori de invatamant primar, conform legii nr. 387/2009, directorul invocand scuza ca nu ajunge bugetul. Ce putem face? La alte scoli sunt incadrati si vor fi platiti retroactiv. Noi nu stim cui sa ne adresam. Daca incercam sa facem sesizari mai sus, la minister, ni se spune ca vom fi dati afara din scoala, ba chiar din invatamant. Asa ceva nu am mai vazut. Suntem la limita rabdarii. Putem face plangere penala contra directorului fiecare cadru didactic nedreptatit in parte? Avem dreptul sa cerem si daune morale pentru jigniri si alte proceduri care ni se adreseaza pentru ca ne cerem drepturile conform legii?
Cel mai recent răspuns: vyo , utilizator 16:19, 26 Mai 2010
da, aveti acest drept.. si se poate formula si o actiune comuna.. e si mai ieftin si mai bine, avand o mai mare credibilitate
Care sunt incadrarile dvs.in cartile de munca ?
institutor
Actionati in justitie conducerea scolii si Inspectoratul Judetean de invatamant.
Formulati cu toti actiuni sau actiune comuna.
Multumim. Asteptam cele 30 de zile de cand am facut adresa in care cerem sa fim incadrati si salarizati conform legii 387/2009 si a legii 330/2009 si apoi, in functie de raspuns, vom actiona in consecinta. Ce nalamurire as mai avea e aceea ca ni s-a comunicat de catre director ca nu putem fi incadrate(emisa decizia), daca nu ne poate si salariza. este adevarat? in ce lege scrie asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare si salarizare vyo vyo Lucrez in invatamant la ciclul primar. Conform legii 387/2009, trebuie sa fiu incadrata ca profesor de invatamat primar, deoarece am absolvit Fac. de Pedagogia ... (vezi toată discuția)
Incadrare ca profesor in invatamantul prescolar instil instil Buna ziua , va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de incadrarea ca profesor in invatamantul prescolar. Precizez ca am obtinut in anul 2002 diploma de ... (vezi toată discuția)
Aplicarea corecta a unei legi in invatamant... criss23 criss23 buna seara! am terminat liceul pedagogic in 1994, iar in 2008 mi-am luat licenta in filologie ( specializarea romana-engleza), ciclul I bologna, prima promotie ... (vezi toată discuția)