avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare si salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare si salarizare

Lucrez in invatamant la ciclul primar. Conform legii 387/2009, trebuie sa fiu incadrata ca profesor de invatamat primar, deoarece am absolvit Fac. de Pedagogia Învatamantului Primar si Prescolar dupa 5 ani de liceu pedagogic. Directorul unitatii de invatamant imi spune ca nu are fonduri sa ne plateasca si ca va emite decizia de incadrare cand va avea banii necesari, deoarece nu poate emite decizia fara sa ne si plateasca. Are dreptate? Noi trebuia sa fim deja incadrati de la 1 ian 2010. Am depus cereri in care cerem fiecare pers aflata in aceasta situatie incadrarea si salarizarea. Ce facem daca directorul nu ne incadreaza pe motiv ca n-are banii necesari la buget?
Cel mai recent răspuns: vyo , utilizator 16:48, 26 Mai 2010
Este un drept acordat prin lege. Nu se poate opune acordarii lui. Chiar daca in octombrie 2009 cand s-a intocmit statul de functii nu s-au previzionat sumele respective, unitatea este obligata sa va salarizeze ca prof pt inv primar. Se solicita la consiliul local suplimentare de buget.
Sau sunteti unitate autonoma financiar?
Nu. Suntem salariati ai statului. Noi asteptam cele 30 de zile de la cererea depusa si apoi vom face o plangere penala la Parchet, mai ales ca, pe langa refuzul de a emite deciziile si a ne salariza, am primit si amenintari ca daca mergem mai departe vom fi date afara din invatamant, am fost agresate verbal si discriminate, noi cele care am "indraznit " sa facem aceste cereri in care ne ceream dreptul conform legii. Asa ceva nu se poate. E strigator la cer.
In ce lege scrie ca daca nu ne poate salariza din lipsa de buget, nu trebuie sa ne faca incadrarea de la 1 ian. 2010, conform legii 387/2009. Cand vor veni banii, ni se vor da atunci, dar nici incadrarile nu le avem. Daca ni se reduc acum salariile, din ce suma mi se va reduce? Normal ca din cea avuta in prezent ca institutor, ca nu sunt incadrata ca profesor, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare ca profesor in invatamantul prescolar instil instil Buna ziua , va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de incadrarea ca profesor in invatamantul prescolar. Precizez ca am obtinut in anul 2002 diploma de ... (vezi toată discuția)
Incalcarea legii de catre manager vyo vyo Sunt inv. la o scoala din Pitesti. Aici nu suntem incadrati si nici platiti ca profesori de invatamant primar, conform legii nr. 387/2009, directorul invocand ... (vezi toată discuția)
Lamuriri privin incadrarea in invatamant laescarmen laescarmen Am licenta in Pedagogia invatamintului primar si prescolar. Am depus la centrul bugetar toate actele necesare pentru a fi incadrata ca profesor pentru ... (vezi toată discuția)