avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actele dupa partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actele dupa partaj

Buna ziua

"atasat" divortului am incheiat cu fostul sot si o tranzactie pentru bunurile dobandite in timpul casatoriei.

Va rog frumos sa imi spuneti ce pasi trebuie urmati pentru ca imobilul si autoturismul care mi-au ramas mie sa fie doar pe numele meu (de ex. la administratia financiara apar in continuare pe numele amandurora) in raport cu orice institutie.

Practic nu stiu de unde sa incep si pe unde sa merg - la cadastru, la cartea funciara, la administratia financiara etc. Se face vreo re-intabulare? Se pot face la notar?

Practic am o decizie de divort, o tranzactie atasata (toate capetele sunt deja definitive si irevocabile) si nu stiu ce sa fac sa pun in aplicare tranzactia.

Multumesc anticipat





Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 08:43, 15 Septembrie 2012
Ce intelegeti prin toate capetele sunt definitive si irevocabile? Adica la partaj, in instanta, ati prezentat tranzactia?
Da, am prezentat tranzactia in instanta, a fost totul amiabil, nu e nicio problema din acest punct de vedere. Sunt aproape doi ani deja de la divort, problema este ca inca figuram amandoi ca proprietari la administratia financiara si pe unde om mai figura (apartamentul de care vorbesc e cumparat in timpul casatoriei) si nu stiu ce trebuie facut. Multumesc.
Hotararea de divort si tranzactia trebuie depusa ca Cartea funciara precum sa si platiti o taxa de intabulare pe numele actualului proprietar. Iar la Administratia financiara trebuie sa schimbati cu aceleasi acte rolul fiscal.
multumesc. De partea cu Cartea funciara si intabularea se poate ocupa un birou notarial sau trebuie totul rezolvat personal?
Puteti apela atat la un birou notarial cat si la un cadastrist

Alte discuții în legătură

Intabulare si refacere acte proprietate dupa divort Kitty_m Kitty_m Buna ziua, imi puteti spune cum se procedeaza in situatia in care in urma divortului/tranzactiei am ramas singurul proprietar al unui imobil? Mai exact, as ... (vezi toată discuția)
Anulare tranzactie Statescu Statescu Buna ziua! Dupa decesul tatalui meu raman 3 mostenitori :mama mea, fratele meu si eu. La momentul intocmirii certificatului de mostenitor eu am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Act notarial corneltorcea corneltorcea Buna ziua , vreau sa cumpar o casa si un teren extravilan , iar proprietarul a devenit de curind proprietar pe aceste bunuri (teren si casa ) in urma unei ... (vezi toată discuția)