avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare si refacere acte proprietate dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare si refacere acte proprietate dupa divort

Buna ziua,
imi puteti spune cum se procedeaza in situatia in care in urma divortului/tranzactiei am ramas singurul proprietar al unui imobil? Mai exact, as dori sa stiu cum se procedeaza pentru schimbarea actelor de proprietate si realizarea intabularii? In acest moment doresc o refinantare si banca imi solicita certificat fiscal si extras de carte funciara din care sa rezulte ca sunt singurul proprietar. Mentionez ca divortul a fost realizat impreuna cu tranzactia, motiv pentru care sentinta finala cuprinde si faptul ca eu raman singurul proprietar, cu obligatia preluarii creditului. Trebuie notar sau ajunge sa merg la primarie?
Multumesc!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:35, 8 Ianuarie 2011
Va trebuie hotararea definitiva si irevocabila in acest sens ...actul in sine trebuie sa fie autentic cu stmpila dreptunghiulara si timbru juridic de la judecatoria care a dat sentinta.Cu acest act va duceti la banca si astfel obtineti refinantarea.Bineinteles puteti sa va duceti cu acest act si la un notar inainte pentru a fi sigura ca veti fi singura propietara.Din moment ce creditul pentru locuinta nu a fost achitat nu sunteti propietar ci aveti doar drept de uz!!!
Daca imobilul a fost inscris anterior in Cartea Funciara, noua inscriere se va face pe baza sentintei definitive si irevocabile.
In cazul in care nu a fost inscris anterior in CF, va trebui sa intocmiti dvs cadastru si inscrierea in CF.
In urma acestei inscrieri vi se elibereaza extrasul de carte funciara.
la banca ar trebui sa mergeti cu hotararea jud.
buna ziua.
cu hoatararea definitiva si irevocabila mergeti la cartea Funciara sa se intabuleze dr de prop pe numele dvs- ca unic proprietar.
trebuie sa mergeti si la administratia financiara in vederea schimbarii rolului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere de respingere intabulare cf loveromania loveromania buna ziua. tatal meu mi-a vandut un teren , teren fiind ipotecat in favoarea fratelui meu. banca si-a dat acordul pt vanzare. de la administratia de carte ... (vezi toată discuția)
Probleme extras cf marik79 marik79 Doresc sa cumpar un apartament detinut in cote parti de 3 proprietari astfel(conform extras CF): proprietar1: 5753/10000 proprietar2: 1177/10000 ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)