As vrea sa lucrez cu contract de colaborare insa am cateva nelamuriri si poate ma puteti ajuta cu un sfat.
1.Este legal sa lucrez cu contract de colaborare?
2.Contractul de colaborare se inregistreaza la ITM?
3.Este adevarat ca angajatorul(firma) trebuie sa ma plateasca cu salariul brut pentru a putea sa imi platesc eu darile catre stat?
Da, este legal sa desfasurati o activitate in baza unui contract de prestari servicii .. insa va trebui sa stiti ca un astfel de contract se incheie pentru o activitate care nu are caracter permanent.
Contractele de prestari servicii nu se inregistreaza la ITM. Activitatea desfasurata in baza unui astfel de contract nu va confera calitatea de salariat si nici nu constitutie vechime in munca.
Referitor la plata contributiilor va pot spune ca acest lucru depinde de clauzele inserate in contract .. fie sunt platite de catre beneficiar , situatie in care prestatorul primeste suma neta; fie sunt platite de catre prestator situatie in care se primeste suma bruta.
Vreau sa devin pfa
Bogdan62
Ce trebuie sa fac pentru a deveni PFA,acte,pasi,etc.Ce impozite,si taxe se platesc si care este procentul lor?Exista scutiri,inlesniri ,pt persoanele care ... (vezi toată discuția)