avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJARE

Este legal să am două contracte de muncă ( un contract de 8 ore/ zi secretar scoală și al doilea contract de 4 ore / zi contabil la o altă unitate școlară ) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 12 Septembrie 2012
da, este posibil doar ca trebuie sa declarati ambilor angajatori, printr-o declaratie pe propria raspundere, unde aveti functia de baza.
Mulțumesc frumos pentru răspuns !
Art.35 C.mun. permite cumulul de functii atat in sectorul privat ,cat si in sectorul bugetar cu exceptia cazurilor de incompatibilitate.

In speta, dvs puteti cumula cele doua c.i.m.
Da, este legal. Dar nu este exclus sa fiti intrebata: cand lucrati cele 8 ore si cand cele 4? in care interval orar? le lucrati efectiv pentru a fi remunerata pe masura?.
Din punctul meu de vedere Legea are deficiente. In realitate nu poti lucra in acelasi timp la 2 locuri de munca si nu poti pretinde ca cele 4 ore le lucrezi la scoala dupa orele 16 sau 17.
Logica nu a functionat cand a fost aprobata Legea 53 / 2003, din diverse motive.

P.S. Situatia nu are nicio legatura cu cumulul de functii.


Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Atata timp cat legea nu interzice acest lucru, este posibil sa lucreze la doi angajatori diferiti ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte de munca cu 8h? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, se poate ca o persoana sa aiba 2 contracte individuale de munca la 2 firme diferite cu norma intreaga de luni-vineri,fiind trecut la ambele firme cu ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii alexandru.jolobai alexandru.jolobai Bună ziua, o rugăminte pentru a mă ajuta în clarificarea unei situaţii. Sunt angajat cu normă întreagă la şcoală(titular prin concurs). Am obţinut, ... (vezi toată discuția)
Important geany88 geany88 buna ziua! fratele meu este angajat la stat cu 8 ore pe zi . se mai poate angaja tot la stat cu 8 are pe zi ????? (vezi toată discuția)