Sunt student la o facultate privata, la sectia de ID. Acum sunt anul 2 si am avut ceva restante. Si din anul 2 si din anul 1. In momentul actual mai am o restanta din anul 2 si doua din 1. Numarul de credite, necesare pentru promovarea unui an este de 40 / an (din maxim 60 ale anului respectiv). Conform calculelor mele asta ar insemna ca eu voi "pierde " maxim 18 credite pe cei doi ani avand la sfarsitul celor doi ani 48+54 = 102 credite. Bun. E acum aud o alta treaba. Cum ca nu pot sa trec in anul 3 daca nu iau restantele de pe anul 1. E, vreau sa stiu cat de legala e treaba asta, eu fiind informat ca ,daca vreau sa termin facutatea trebuie ca, in cei trei ani, sa fac 180 credite. E vreo lege sa reglementeza asta ?
Declarația de la Bologna reprezintă, pentru țările semnatare, o nouă abordare a studiilor universitare prin crearea unui Spațiu European al Învățământului Superior. În prezent în cadrul procesului Bologna se urmărește finalizarea unor obiective importante cum sunt:
Stabilirea unui sistem ușor de recunoaștere și comparare a diplomelor;
Adoptarea unui sistem bazat pe trei cicluri de studii: licență, masterat și doctorat;
Folosirea unui sistem de credite transferabile (ECTS);
Promovarea mobilității studenților și cadrelor didactice.
După ce veți consulta condițiile de promovare (aflate în regulamentele interne ale acelei facultăți-eu nu am cum să le cunosc, de aceea nu mă pot pronunța) dintr-un an în următorul an, veți ajunge la cu totul altă idee.Vă ofer cu drag dvs. acel prilej.