avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Nu se promoveaza in anul 3 cu restante din anul 1
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Nu se promoveaza in anul 3 cu restante din anul 1

Buna ziua,

Sunt student la o facultate privata, la sectia de ID. Acum sunt anul 2 si am avut ceva restante. Si din anul 2 si din anul 1. In momentul actual mai am o restanta din anul 2 si doua din 1. Numarul de credite, necesare pentru promovarea unui an este de 40 / an (din maxim 60 ale anului respectiv). Conform calculelor mele asta ar insemna ca eu voi "pierde " maxim 18 credite pe cei doi ani avand la sfarsitul celor doi ani 48+54 = 102 credite. Bun. E acum aud o alta treaba. Cum ca nu pot sa trec in anul 3 daca nu iau restantele de pe anul 1. E, vreau sa stiu cat de legala e treaba asta, eu fiind informat ca ,daca vreau sa termin facutatea trebuie ca, in cei trei ani, sa fac 180 credite. E vreo lege sa reglementeza asta ?

Cu multumiri,

Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 22:34, 18 Septembrie 2012
DA!
1) Carta Universității ;
2) Regulamentele interne ale facultății pe ani de studiu ;
3) Condițiile din Contractul anual de studii.
Multam de raspuns.

Eu nu am luat la cunostinta de asemenea hotraire. Am aflat din "folclorul studentesc". Pot considera aplicarea acestei masuri un abuz ?
Declarația de la Bologna reprezintă, pentru țările semnatare, o nouă abordare a studiilor universitare prin crearea unui Spațiu European al Învățământului Superior. În prezent în cadrul procesului Bologna se urmărește finalizarea unor obiective importante cum sunt:
 Stabilirea unui sistem ușor de recunoaștere și comparare a diplomelor;
 Adoptarea unui sistem bazat pe trei cicluri de studii: licență, masterat și doctorat;
 Folosirea unui sistem de credite transferabile (ECTS);
 Promovarea mobilității studenților și cadrelor didactice.

După ce veți consulta condițiile de promovare (aflate în regulamentele interne ale acelei facultăți-eu nu am cum să le cunosc, de aceea nu mă pot pronunța) dintr-un an în următorul an, veți ajunge la cu totul altă idee.Vă ofer cu drag dvs. acel prilej.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizarea pentru cei care au termiant studii universitare in sistem bolognia carmen_folescu carmen_folescu Buna ziua! Vreau sa aflu cum ar trebui sa fie platita o secretara de liceu care a terminat facultatea, in sistem Bolognia: cu studii superioare de lunga sau ... (vezi toată discuția)
Studii universitare initiate inainte de sistemul bologna laura-ioana laura-ioana Buna ziua. Diploma de licenta obtinuta in urma unor studii universitare de lunga durata de 4 ani, initiate in 2002 si finalizate in 2006, echivaleaza cu ... (vezi toată discuția)
Studii ssd sau superioare??? LUMI1971 LUMI1971 Anul acesta am absolvit Facultatea de Management Financiar Contabil,specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune,ID,numar de credite (ECTS) 180.De la ... (vezi toată discuția)