avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chiriasul nou in bloc vechi de stat ,participa la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chiriasul nou in bloc vechi de stat ,participa la cheltuielile reparatiei, terasei

Buna seara ! M-am mutat de 2 luni ,intr-un bloc construit in anul 1981,ca chirias cu contract la stat. Terasa blocului nu a fost reparata nici-odata in acest timp.Adica de 29 de ani de la receptia finala a lucrarilor. Acum blocul este 95 % cu proprietari. Eu sunt obligat sa particip cu cota parte din valoarea lucrarilor comune ce se vor executa la fel ca toti ceilalti proprietari desi sunt chirias la stat de 2 luni. Consider ca sunt raspunzator doar de reparatiile aferente apartamentului in sine.De aceea va rog daca ma poate lamuri cineva . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 09:09, 14 Septembrie 2012
Nu sunteti obligat sa participati dumneavoastra daca sunteti chirias, este obligat sa participe proprietarul apartamentului in care locuiti dumneavoastra.
Legea 230/2007 Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
ContSters241232, utilizator
Analizati cu responsabilitate contractul de locatiune referitor la clauzele si obligatiile negociate si asumate ,cu privire la reparatiile de la nivelul imobilului care se efectueaza in perioada de valabilitate a contractului

Va multumesc ! Asa am banuit si eu,deci in cazul meu STATUL ,caci el este proprietar in cazul meu ,eu fiind chirias la stat.
Da si dumneavoastra aveti dreptate,cum spunea ,,SOLOMON'' am sa ma uit in contract desi dupa parerea mea ,am doar doua luni de cand m-am mutat si nu m-i se pare corect sa particip la cheltuielile unor lucrari ce nu au fost executate la timpul lor. Prin absurd pot contribui pe perioada de timp de cand sunt chirias ,caci nu stau in acest bloc de 29 de ani.Va rog daca mai aveti si alte observatii ,astept. Cu stima si mii de multumiri !
Nu va poate pune nici o clauza in contractul de inchiriere pentru a suporta reabilitarea termica a condominiului, pentru reparat terasa sau pentru schimbat plasa subsolului. Asta este o aberatie, daca nu locuiti decat 3 luni, achitati reabilitarea blocului care costa 1000- 2000 de euro?

Alte discuții în legătură

Chirias vs propietar Livingston Livingston Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cine plateste inlocuirea usilor si geamurilor( cu termopane,,) la un bloc, chiriasul sau propietarul.Mai jos am ... (vezi toată discuția)
Amenda de la directia de sanatate publica pentru apartament inchiriat mihaelamariaana mihaelamariaana Am un apartament inchiriat cu contract declarat la Directia de taxe si impozite locala. Chiriasul s-a dovedit a fi un om murdar, a facut o mare mizerie, bagaje ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli locative mccurta mccurta Buna ziua Am citit discutia aceasta si este mai veche. Am inteles ca s-ar fi shimbat legea (de la data acestor discutii)? Din cate citesc aici sunt si ... (vezi toată discuția)