avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Termen contestatie decizie Consiliu profesoral
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Termen contestatie decizie Consiliu profesoral

Buna ziua

Este vorba despre o situatie scolara in care la final de an consiliul scolar decide scaderea notei la purtare pentru 2 elevi.Problema consta in faptul ca din cei doi elevi sanctionati doar unul si-a prezentat situatia in fata consiliului Celalalt nu a participat si asta deoarece nu a luat la cunostinta de intrunirea respectiva (ffind spitalizat).Profesorii spun ca au trimis scrisoare cu confirmare de primire.Problema este ca nu am primit deloc o astfel de scrisoare nici pentru chemarea la intrunire nici pentru comunicarea rezultatului.Am inteles ca scrisoarea s-a intors iar pe confirmare scrie ca nu am fost gasita acasa.Doresc sa fac contestatie Am inteles ca normal se poate in 30 zile de la data primirii documentului de instiintare Eu nu am primit Am aflat acum dupa citeva luni de aceasta decizie.Se mai poate face contestatie Totodata daca ei nu am semnatura mea de luare la cunostinta ,actul/decizia este valida ? Am incercat sa contactez inspectoratul dar nu am gasit raspuns.Am cautat Regulamentul de desfasurare al Consiliilor profesorale dar de asemenea nu am gasit.
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:40, 14 Septembrie 2012
puteti ataca in contencios administrativ decizia
ioananica a scris:

Buna ziua

Am incercat sa contactez inspectoratul dar nu am gasit raspuns.Am cautat Regulamentul de desfasurare al Consiliilor profesorale dar de asemenea nu am gasit.
Cu respect.

Nu ati gasit raspunsul satisfacator pentru dv. La ISJ se lucreaza in fiecare zi, nu se pune lacat.
Daca ati cunoscut decizia dupa cateva luni (cate or fi, daca situatia scolara s-a incheiat in 22 iunie?), si pentru contenciosul administrativ exista termen. Din cate stiu, este vorba de o sanctiune disciplinara, deci intra in materia contenciosului administrativ?
Parerea mea e ca nu se poate modifica nimic, situatia scolara trebuia sa va fie cunoscuta la sfarsitul anului scolar. Nu e lipsa de diligenta a scolii, ci a dv.
este o decoizie administrativa , nu de munca...asa ca este de competenta contenciosului administrativ. de asemenea daca nu vi s-a comunicat si exista acesta obligatie aveti mari sanse de castig.....se judeca pe baza legala nu dupa ureche.
insa si plangere prealabila la ISJ trebuie facuta in 30 de zile de cand ati luat cunostinta de Decizie
Pentru sesizarea instantei de contencios administrativ este obligatoriu recursul gratios. Deci intai ISJ, apoi contencios administrativ. Insa nu mai este in termen, indiferent de motivele pe care le invoca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare alex buzau alex buzau Buna ziua.ma pueti ajuta si pe mine cu un model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare ??sincer nu stiu ce sa mai cred .in data de 28 ... (vezi toată discuția)
Exmatricularea unui elev adrian10 adrian10 un elev a fost exmatriculat din pricina absentelor Regulamentul de functionare a institutiilor de invatamant prevede ca decizia de exmatriculare se comunica ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie-sanctiune contest_decizie contest_decizie Derularea evenimentelor: 16.05.2014/declaratii depuse la secretariatul scolii si in aceeasi zi [b]sesizare catre Consiliul de administratie din partea ... (vezi toată discuția)