Buna ziua tuturor
Cunoaste cineva vreo speta in care titularul postului telefonic a obtinut prin actiune in instanta civila obligarea furnizorului de servicii de telefonie fixa de a-i elibera lista cu numerele de telefon primite ?
In urma unui apel de amenintare am solicitat furnizorului (operatorului) lista apelurilor primite si raspunsul initial, prin email, a fost "...lista apelurilor primite nu este disponibila..." trimitandu-ma sa ma adresez organului de politie.
Solicitandu-i un raspuns oficial, cu precizarea temeiului legal al refuzului sau, acesta raspunde ca el (operatorul) poate "...pune la dispozitia clientilor sai, numai lista detaliata a apelurilor efectuate..." invocand ca temei legal art. 4.1 din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.
Urmare a raspunsului primit am cerut ANRC-lui (Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii) o opinie in acest sens, pe care, inca nu am primit-o, urmand sa solicit acelasi lucru si ANSPDCP-ului (Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal).
Dar, pana atunci, as vrea sa stiu parerea voastra privitoare la sansele de a obtine, pe cale civila, obligarea furnizorului de servicii de telefonie de a-mi da aceasta lista.
Deoarece, prin cerere, am solicitat doar furnizarea numerelor de telefon care m-au apelat nu si alte date (nume, adrese, etc) consider neantemaiat refuzul sau si intentionez sa-l dau in judecata.
Astept cu interes parerile si sugestiile voastre !