avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poateface vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poateface vanzare-cumparare?

buna ziua,asi dori daca se poate sa mi se dea un raspunsla intrebarea mea:
sora mea a facut vanzare cumparare la casa parintilor mei,in contract este trecut si cumnatul meu dar el nu a semnat.tatal meu a decedat si acum a ramas doar mama ,eu am grija de ia pt ca sora mea nu poate,mama ia spus sa imi dea actele casei sa le trec pe numele meu,dar am vazut ca nu e trecuta nici o clauza cum ca trebuie sa intre in drepturi dupa moartea parintilor,cu alte cuvinte ea isi pune palma in buzunar si pleaca si ramane cu casa.ea a zis ca renunta la casa dar trebuie sai dau bani care ia cheltuit, deacord dar ,intrebarea mea este,pot sa trec casa pe numele meu daca e trecut si cumnatul meu dar el nu a semnat?
Cel mai recent răspuns: aydaayda , utilizator 21:31, 19 Septembrie 2012
... :O... nu inteleg nimic!!!

... cum putea sora sa vanda casa paritilor in viata fara ca acestia sa fie de acord si fara se semneze actele de vanzare?????????

... detaliati, va rog!!!!
Orice tranzactie asupra imobilului se va face numai cu proprietarul. Verificati in cartea funciara cine este inscris proprietar, adica solicitati un extras CF de informare.
sa inteleg ca parintii au incheiat contract de vanzare-cumparare cu sora dumneavoastra? adica ea e acum proprietar?

Ati spus ca sotul dumneai e trecut in contract, dar nu a semnat. Probabil ca e un contract autentic, dar la partile contractante apare cumnatul mentionat ca sot al cumparatorului (asa se utilizeaza, pentru a se arata ca bunul face parte din regimul matrimonial).

Daca situatia este asa cum am expus-o eu, exista mai multe solutii legale, dar nimeni nu va poate spune exact decat daca vede actele. Pe de alta parte, depinde si de disponibilitatea sorei si a cumnatului. Daca bunul a fost vandut sorei, este bun comun chiar si in lipsa semnaturii cumnatului. Poate parea paradoxal, dar din punct de vedere legal este nevoie de consimtamantul ambilor soti pentru a instraina casa (semnatura amandoura).

Consultati un avocat fata-n fata cel mai bine.
da este exact cum ati inteles d-voastra,multumesc pt informatie.
am fost la notar cu actele si a confirmat spusele d-voastra.
nu se poate face nimic decat cu acordul cumnatului dar,el nu vrea,este si bolnav si trebuie sa aduc de la medic specialist ca este in sanatos mintal etc.
multumesc pt raspuns dar eu mam blocat si nu stiu ce sa mai fac,mama mea e suparata ,ea a zis ca a vrut altceva dar se pare ca sora a facut ce a vrut ea ,asi putea sa o atac in tribunal cred dupa mintea mea cum ca tata nu vedea si mama nu stie carte?
Puteti solicita si acum anularea contractului de vanzare-cumparare... nu trebuie sa asteptati ca mama sa decedeze...

Alte discuții în legătură

Va rog sa imi raspundeti symo75 symo75 Buna ziua.Sunem 4 frati,fiecare casatoriti cu copii la casele lor,mai putin sora cea mica care locuieste in casa mamei mele care este locuinta de stat.Acum 3-4 ... (vezi toată discuția)
apartamentul va putea fi supus taxei de succesiune eloria eloria Parintii au avut repartizat un apartament de 3 camere in 1987, in contractul de inchiriere figurand: mama,tata, fiica mare EU si sora. Dupa ... (vezi toată discuția)
Mutatie luizacostache luizacostache In urma decesului tatalui,eu si sora mea in urma succesiunii am devenit mostenitoare si automat coproprietare ale casei parintesti.Sora me intre timp s a ... (vezi toată discuția)