avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... caz civil de vizitare a minorilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

caz civil de vizitare a minorilor

Buna ziua!
Am si eu o intrebare:
sotul meu a mai fost casatorit si in urma casatoriei au rezultat 2 minori (in prezent 7 ani si respect 10 ani)
Fosta sotie a aflat ca s-a insurat tatal copiilor si acum nu il mai lasa sa isi vada copiii decat cand vrea ea.
Mentionez ca noi suntem plecati in strainatate iar dreptul la vizita a fost stabilit de comun acord la divort
Minorii sunt incredintati mamei si tatalui dreptul la vizita.
Pensia alimentara e minim pe economie dar le trimite in fiekre luna 250-300 euro(+ scoala, ziua onomastice, etc)
Am dat-o in judecata pt dreptul la vizita 1 luna pe an cu dreptul ca minori sa locuiasca cu tatal in aceasta perioada( tatal minorilor nu vine in tara decat 1 luna/an)
Sunt sanse de castig? ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 12:04, 16 Septembrie 2012
Da, aveti mari sanse sa cistigati procesul pe care deja l-ati promovat in instanta.

Tatal are dreptul de a mentine relatiile cu copii sai si singura modalitate in care se poate face aceasta este accea a unor vizite, chiar si anuale.

In plus veti putea demonstra ca tatal isi onoreaza obligatiile fata de fii sai.

Aceasta este singura modalitate prin care putea actiona, dat fiind ca nu mai exista un acord asupra desfasurarii vizitelor.

Este posibil ca si copii sa fie intrebati de instanta asupra acestui aspect.
dar sotul nu are cum sa faca dovada de salariu...intrucat intre Romania si tara care lucreaza nu e un acord...ni-i s-a cerut acum adev de salariu si cazier pt prima infatisare. ce se intampl dc nu le poate avea intrucat nu e in tara
daca nu aveti un avocat priceput este o mare problema ca nu face dovada acestor venituri deoarece nu dovedeste cum poate intretine copii pe perioada in care solicta sa fie la el.trebuie ca aparatorul lui sa gaseasca o modalitate prin care sa aduca probe care sa convinga instanta ca nu este asa.....faptul ca Romania si acel stat nu au un acord nu este suficienta pentru a convinge instanta, deoarece oricunde pe pamant daca lucrezi esti platit....si asta rezulta din ceva;)
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
D-na gerberga are dreptate, din pacate asa arata o motivatie a Instantei, care tine cont doar de drepturile tatalui si NU de interesul superior al minorilor. Se considera, automat, ca ceea ce doreste tatal, automat vor si minorii (ceea ce incalca legea 272/2004, vezi articolele cu viata privata). Toate deciziile legate de minori, trebuie sa se substituie INTERESULUI SAU MAJOR.

1.Din relatarile dumneavoastra rezulta, ca mama permite contactul tata - minori, deci drepturile tatalui si ale minorilor NU sunt incalcate. Problema este, ca mama si minorii, au si ei o viata si se bucura de vizita tatalui, atunci cand li se potriveste. Cu alte cuvinte, tatal si-a ales un mod de viata, pentru care este responsabil si problema este, ca mama si minorii NU SE INCADREAZA in programul sau de viata, asa cum acesta doreste.
Poate minorii au chef de contact o data saptamanal si nu o data pe an (si atunci la modul cel mai INTENSIV). Si atunci drepturile si dorintele lor nu sunt incalcate.
V-ati pus aceste intrebari ?

2. Minorul de 10 ani va fi intrebat daca doreste sau nu doreste sa plece o luna cu tatal si chiar daca in Instanta doreste, nu-l puteti obliga sa plece in vacanta......chiar daca tatal o doreste.

3. Este INUMAN sa parasesti un copil un an de zile si apoi cand acesta are o stabilitate, anturaj, familie, sa ai pretentia sa-l scoti din mediu si sa-l duci intr-o casa complet straina, cu oameni oarecum necunoscuti, o luna de zile. Pentru ce ? Pentru a-l parasi din nou....tot anul..
NU consider nici eu si nici o serie de psihologi, ca o rupere de ritm in relationarea cu copilul este benefica acestuia, decat daca acesta este capabil de discernamant si isi exprima dorinta in acest sens.

4. Tatal poate sta o luna in tara si sa petreaca zile intregi cu minorii , in timpul vacantei, in timpul zilei, in masura in care acestia isi doresc acest lucru...si atat cat isi doresc.
presupun ca banii sunt trimisi prin ordin de plata la banca. eu nu stiu daca le-ati mai pastrat, dar daca le aveti ar fi excelent sa le depuneti in probatiune la instanta.

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma cu un sfat ionela86 ionela86 Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte pentru minori si stabilirea domiciliului in alta tara cand tatal refuza sa-si dea acordul ionela-timofte ionela-timofte buna seara, sora mea este divortata si copii au fost incredintati dinsei, dar in sentinta scrie ca ; esercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti; ... (vezi toată discuția)