avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor in intretinere, partaj ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor in intretinere, partaj ...

Sunt convins ca voi ajunge la divort, asta dupa mai bine de 20 de ani de casnicie.

As prefera un divort amiabil, as prefera partaj amiabil, dar sotia mea se opune. Avem un copil minor si de aici cred ca pleaca tot circul asta. Cind e vorba de divort amiabil ea conditioneaza astfel "Casa ramane a copiilor".
Daca aduc in discutie partajul ea are o alta replica: "Va fi cum va hotari instanta"

Practic stie ca un divort cu partaj implica cheltuieli pe care nu mi le pot permite (avocat, taxa de timbru, evaluare si ce o mai fi).

In acesta situatie sunt tentat sa fac proba in instanta a infidelitatii ei. Nu din razbunare, pur si simplu pentru ca la divortul din culpa ei imi voi recupera cheltuielile de judecata.

Intrebarea e, pentru situatia in care reusesc sa-i demonstrez culpa ei, daca in cheltuielile de judecata pe care mi le-as recupera vor fi incluse si cele facute de mine in vederea obtinerii partajului (taxa de timbru, evaluare imobil).

Iau in calcul sa fac imprumut la banca si sa platesc tot ce e de platit. Nu-mi doresc insa divort cu dovedirea infidelitatii. Daca suma pe care as recupera-o nu include si taxa de timbru nu cred ca are rost sa merg pe acesta cale.

Cel mai recent răspuns: visarion , utilizator 12:01, 16 Septembrie 2012
Avand in vedere ca nu ajungeti la sol. amiabila nu puteti sol atat divotul cat si partajul in aceeasi actiune ,se vor sol. separat .Mai intai se va sol. divortul iar chelt.se vor compensa daca e culpa comuna cum e foarte posibil sa se finalizeze .Dupa divort veti introduce partaj ,cel care promoveaza act. va initia si cheltuielile urmand ca la final cheltuielile ,av. taxa de tibru urmand a fi impartite in functie de cota fiecareia ,cel a carei cota este mai mare va plati mai mult .
sunt doua dosare separate...asa ca nu aveti ce compensa de la divort la partaj. cat priveste culpa exclusiva va fi foarte greu sa o obtineti...va veni si ea cu acuze iar instanta se va multumi sa se pronunte pe culpa comuna.....nu mai sunt vremurile in care infidelitatea prevaleaza in fata altor motive.....

la fel in partaj nu mai conteaza culpa desfacerii casatoriei....chiar in ipoteza in care se desface casatoria din culpa esi exclusiva, faptul ca ramane cu copiii va prevala la partaj
Cheltuielile cu divortul mi le pot permite chiar fara sa imprumut de la banca.
Si ca un mic detaliu ... avem venituri sensibil egale. Deci si ea isi poate permite.
Ar fi de preferat un divort amiabil pentru ca probele pe care le am eu pot fi contestate. Lungirea unui proces de divort, eventuale cheltuieli cu expertize care sa confirme autenticitatea probelor si nu in ultimul rand onorariul avocatului reprezinta cheltuieli care pot fi evitate. Eu zic ca se merita daca se poate ajunge la o intelegere cu partea adversa in acest sens.

Ce nu stiam este cum se repartizeaza cheltuielile efectuate pentru partaj. Abia acelea sunt mari si reprezinta batalii pe bunuri de valoare mare (casa, masina) .

Daca la divort mi-as putea permite sa merg si fara avocat ... cunoscand partea adversa, la partaj nu voi merge fara avocat.
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
visarion, utilizator
andreeaps a scris:

Avand in vedere ca nu ajungeti la sol. amiabila nu puteti sol atat divotul cat si partajul in aceeasi actiune ,se vor sol. separat .Mai intai se va sol. divortul iar chelt.se vor compensa daca e culpa comuna cum e foarte posibil sa se finalizeze .Dupa divort veti introduce partaj ,cel care promoveaza act. va initia si cheltuielile urmand ca la final cheltuielile ,av. taxa de tibru urmand a fi impartite in functie de cota fiecareia ,cel a carei cota este mai mare va plati mai mult .

ba acum se poate sa se solutioneze impreuna. Noul Cod civil prevede ca regimul matrimonial inceteaza la data formularii actiunii de divort. Nu se mai disjung cererile
ba acum se poate sa se solutioneze impreuna. Noul Cod civil prevede ca regimul matrimonial inceteaza la data formularii actiunii de divort. Nu se mai disjung cererile

faptul ca inceteaza comunitatea de la introducerea cererii nu inseamna ca se judeca impreuna. in practica, dupa 1.10.2011 toate actiunile se judeca separat....in primul rand ca numai in caz de admitere a divortului poti vorbi de partaj, nu automat de la introducerea cererii. altfel de ce ar mai fi vorba de judecata:D

proportional cu ce solicitati.din ce spuneti cam tindeti spre 50-50% faptul ca ea ram,ane cu casa si dvs cu sulta nu inseman ca ea va suporta cheltuielile. si in acest caz se compenseaza...adica ramaneti fiecare cu ce ati platit.
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
Antoanela Geaman, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj pe cale amiabila anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Eu si sotul dorim sa divortam pe cale amiabila. Bunurile din casa le impartim amiabil, dar ar fi o ... (vezi toată discuția)
Divorț, pretenții materiale exagerate. contează infidelitatea în partaj? Danny9zeci Danny9zeci Buna ziua. O sa incerc sa fac un rezumat si sa dau detalii pe parcurs daca vreun avocat ma poate ajuta cu raspunsuri. Sunt casatorit de 1 an si 3 luni iar in ... (vezi toată discuția)