avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reincadrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reincadrare

Buna ziua .
Sint asistenta medicala principala la un spital din M-Ciuc.In ianurie 2008 am fost pensionata de virsta (am 59 de ani). Ca pensionar lucrez si in prezent cu un salar de incepator.
In noiembrie a aparut OUG 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical(publicat in MO nr 785/24.11.2008)
In ordonata se precizeaza ca asistentii medicali lucra pina la varsta de 65 ani indiferent de sex.
Eu am dat cererea la angajator pt.reincadrare dar au spus ca "dupa parerea noastra legea nu este valabila pentru mine ca deja am fost pensionara".N-au putut sa-m arate nici o forma legala unde srie ca eu nu am drep la reincadrare
Intrebarea mea este :pot suspenda pensia si sa cer reincadrarea mea pina la 65 de ani si cu un salar potrivit vechimii mele (am 36 de ani de vechime)Daca puteti sa-mi scrieti si forma legala.
Cu stima RE
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 6 Februarie 2009
puteti cere suspendarea pensiei si reincadrarea dvs.
insa nu veti mai beneficia de spor de vechime, intrucat dupa emiterea deciziei de pensionare sporul de vechime se recalculeaza de la O.
Nici nu trebuie sa va arate stimata doamna, intrucat legea nu are efect retroactiv ... prin urmare, la data intrarii in vigoare a OUG nr.144/2008 dv.s erati deja pensionara.
Pensionarii pentru limita de varsta pot cumula pensia cu salariul. Asadar, nu trebuie sa solicitati suspendarea platii pensiei.
Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.281/1993, pensionarii pentru limita de vârsta, care se reangajeaza in munca potrivit legii,
beneficiază de sporul de vechime corespunzător vechimii in munca, dobindita după data pensionării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor - cadre medicale egeorgescu egeorgescu Buna ziua! Care este varsta de pensionare a cadrelor medicale? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensionare asistenta medicala - cresa BluePrint BluePrint Va prezint urmatoarea situatie : Asistent medical, nascuta in 08.1953, lucreaza din 1972 in sistemul sanitar fara intreruperi . In baza OUG 144/2008, varsta ... (vezi toată discuția)
Asistent medical - cumul venituri din salariu si venituri din pensie elenabulg elenabulg va rog sa-mi spuneti daca pot face cumul de salar cu pensie si care sunt veniturile maxime cand se poate face acest cumul.Sunt asistent medical,am 59 ani, si ... (vezi toată discuția)