avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chemare in judecata pentru datorii la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chemare in judecata pentru datorii la intretinere

Buna ziua,acum 3 luni am semnat un acord de plata si din pacate nu am putut sa platesc.Am un apartament mostenit,22 ani,sunt eleva si am o pensie de urmas de 350 ron.am primit citatie in care sunt anuntata sa ma prezint la tribunal peste o luna.va rog din suflet sa imi spuneti ce as mai putea sa fac in aceasta situatie.mai pot vinde apartamentul in acest timp pentru a achita restantele?cat dureaza un astfel de proces si cat de repede pot fi data afara din casa?am primit citatia pe 10 septembrie si primul termen e in octombrie
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2012
g_andreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: g_andreea , utilizator 13:53, 17 Septembrie 2012
Nu prea se intelege din ce ati spus mai sus. Fiti mai explicita.

1) Ce acord de plata ati semnat pe care nu ati mai putut plati?
2) Apartamentul are o vechime de 22 ani sau dvs aveti 22 ani?

Apartamentul puteti sa-l vindeti cand puteti,adica daca gasiti un cumparator,iar cu banii luati de pe acel apartament va puteti plati restantele.
Problema este: Unde veti locui dupa aceea,mai ales ca vine iarna acum...#-o
NU va impancientati.La primul termen puteti cerere o amanare pentru angajare aparator, motivand faptul ca termenul scurs de la primirea citatiei si pana la termenul fixat de instanta a fost prea scurt pentru a va pregati apararea. Deci veti mai castiga o luna, daca asta va ajuta. Procesul poate dura de la 2 luni la 3-4 ani si chiar mai mult, pentru ca aveti posibilitatea mai multor cai de atac: apel, recurs si eventual o rejudecare, depinde cat de acoperiti sunt ei cum va aparati dumneavoastra.
Din experienta, majoritatea asociatiilor de proprietari au probleme cu punerea in aplicare a legii si un avocat bun poate depista usor diverse nereguli in temeinicia cheltuielilor ce v-au fost imputate la plata. Acum, ramane la latitudinea dvs. sa analizati costul la care va implicati i resultatul obtinut. Avand in vedere ca sunteti studenta si aveti venituri sub 350 ron, puteti cere instatei "äjutor public judiciar", iar taxele unei eventuale expertize contabile sunt 0 pentru dvs..
In ceea ce priveste vanzarea apartamentului, da se poate, atentie sa nu fie deja inscris privilegliu imobiliar in favoarea asociatiei. IN fapt, in baza unui antecontract de vanzare-cumparare, puteti obtine un avans de la cumparator si puteti achita datoriile catre asociatie, care v-a fi obligata sa radieze privilegiul instituit si sa renunte la judecata, pentru ca actiunea v-a ramane in acest fel "fara obiect", iar dvs. veti putea semna contractul de vanzare-cumparare...
1-Fata de cine ati semnat acordul de plata,fata de asociatia de proprietari?
Va inregistrati cu restante?
2-Daca va aflati in litigiu cu asociatia de proprietari posibil ca aceasta sa fi uzat de dreptul conferit de lege de instituire privilegiu imobiliar care se noteaza la OCPI tocmai pentru a preintampina instarinarea imobilului
3-In raport de valoarea debitului exista mai multe variante de plata care nu implica vanzarea apartamentului
am semnat o foaie in fata administratorului si in fata presedintelui asociatiei ca voi achita lunar in caz contrar ma vor actiona in judecata.Am restante multe din cauza faptului ca eu am 22 de ani si ma chinui sa termin studiile in speranta ca voi gasi un servici.nu am alta posibilitate de plata decat sa vand sau sa mi se puna proprire pe pensia de urmas.Imi este frica sa nu pot sa vand si sa raman pe strazi in plina iarna.daca eu nu pot plati un avocat mi se va acorda unul din oficiu? va multumesc pentru raspunsuri
Din cate stiu eu numai invinuitilor in procesele penale se acorda aparare din oficiu, dumneavoastra, cum am specificat si mai sus trebuie sa cereti instantei la primul termen de judecata "-ajutor public judiciar in vederea angajarii unui aparator". Modelul de cerere il gasiti pe net.:
[ link extern ]

Acelasi model se foloseste si in cazul scutirii de taxe de timbru si in cazul ajutorului public judiciar. Modificati cererea conform necesitatilor dvs...si o depuneti dupa cum am spus in prima infatisare, data la care instanta este obligata, al cererea dvs. sa va acorde termen pentru angajare aparator.

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar tashmin tashmin Buna seara, Sper sa ma puteti lamuri cu cateva probleme:1. in cazul in care se instituie privilegiu imobilar fata de un propietar restantier, cererea in ... (vezi toată discuția)
Executare silita de banca fara respectarea legii 230/2007 nikalez nikalez Avem in Asociatia de Proprietari un apartament vandut de banca prin Licitatie imobiliararobtinut de aceasta prin procedura de urmarire silita imobiliara. ... (vezi toată discuția)
Formulare pretentii asociatii de proprietari crina_cta crina_cta Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in cadrul asociatiei de proprietari unul dintre proprietari a ramas restantier la plata cotelor de intetinere. apartamentul ... (vezi toată discuția)