avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Oferta de la executor?
Discuție deschisă în Executare silită

Oferta de la executor?

Buna ziua,

Va rog sa imi comunicati daca este posibil ca un executor judecatoresc sa imi propuna achitarea unui procent de 60% din suma datorata creditorului, pentru stornarea procentului de 40% si implicit inchiderea contului meu la creditor.
Le-am cerut oferta dumnealor in scris, insa nu vor sa imi precizeze aceasta oferta in scris, motivand ca oferta facuta la telefon are aceeasi valoare ca cea scrisa.

Pot efectua plata, insa nu vreau sa ma aflu in situatia in care platesc 60% din suma iar ceilalti 40% raman de platit.

Astept sfatul dvs.
Multumesc frumos!

Leonard
Cel mai recent răspuns: George-Dorian Tanasescu , Executor judecatoresc 13:53, 17 Septembrie 2012
In situatia in care titlul executoriu dispune obligarea la plata a unei sume de bani,'oferta" executorului judecatoresc nu are temei legal
numai creditorul poate sa isi micsoreze pretentiile( principiul disponibilitatii), iar acestea trebuie prinse intr-o tranzactie
exista posibilitatea ca creditorul sa-i fi transmis acest lucru executorului dar trebuie incheiata o intelegere intre parti
Am trimis un mail catre compania creditoare pentru a cere lamuriri cu privire la oferta facuta de catre executor si astept raspuns.
Mi s-a parut suspect faptul ca dansii nu vor sa imi trimita in scris oferta comunicata la telefon.

Exista o lege prin intermediul caruia executorul poate propune oferte debitorului in numele creditorului?

Multumesc frumos.
nu
dar rolul activ al executorului este de a solutiona dosarul de executare chiar si pe calea amiabila
leonarddumitru a scris:

Exista o lege prin intermediul caruia executorul poate propune oferte debitorului in numele creditorului?

Intra in limitele de competenta ale executorului judecatoresc sa intermedieze eventuale coventii,
esalonari de plata - acceptate de creditor

Alte discuții în legătură

Probleme cu un credit restant alinliliana alinliliana Buna dimineata, Acum aproximativ 8 luni am primit acasa o instiintare de la un executor judecatoresc ca datorita neplati la timp la o anumita banca mi se ... (vezi toată discuția)
Angajament plata datorie ramasa, 60% eu, 40% departamentul de recuperari Male Male Buna ziua! In urma unei datorii acumulate la o oarecare firma de creditare, am fost contactata de departamentul de recuperari al firmei respective care mi-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un sfat. am apelat la un executor ... Florina Crisan Florina Crisan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am apelat la un executor judecatoresc pt. a recupera o suma de bani. Debitorul a facut contestatie la executare si ... (vezi toată discuția)