Acum aproximativ 8 luni am primit acasa o instiintare de la un executor judecatoresc ca datorita neplati la timp la o anumita banca mi se va retine 1/3 din salariu. Mentionez ca au trecut 8 luni si la serviciu inca nu a ajuns nimic pe numele meu pentru a se face retinerea.Acum cateva zile am primit acasa o alta instiintare de data asta de la un alt birou executoresc cum ca ei au preluat dosarul acum si ca se continua excutarea de recuperare prin proprire pe salariu, mentionez ca nici de data aceasta nu am primit nimic la locul de munca . Acum o zi am primit un telefon de la biroul respectiv in care mi se transmite ca am termen o saptamana sa achit 60% din suma si ca restul de 40% se radiaza , daca nu fac pl,ata mi-au spus ca se va incepe recuperarea prin b unuri.Acum eu le-am spus ca nu am de unde sa fac rost de 60% din suma si ca nu este vina mea ca ei nu au trimis la locul de munca nimic pana acum .
As avea doua intrebari daca ma puteti ajuta cu un raspuns:
1) Atata timp cat eu nu am nici un bun pe numele meu se poate face ceva pe numele parintilor ( eu acum am alta adresa dupa casatorie , dar cele doua documente au venit pe adresa parintilor pentru ca atunci cand am facut cardul la respectiva banca locuiam la parinti ), mentionez ca suma pe care trebuie sa o platesc este de 6000 ron .
2) Este legal ce vor ei , adica sa platesc 60% din suma de 6000 ron si restul de 40% se radiaza ?
Executarea silite se poate realiza strict asupra bunurilor debitorului,eventual girantului
Motivarea ca ati primit instiintarile la adresa parintilor se datoreaza faptului ca in evidente,dv figurati cu acea adresa precizata in documentele incheiate cu creditorul
multumesc , am omis sa spun ca nu am primit nimic scris cum ca se incepe recuperarea prin bunuri mi s-a transmis doar telefonic.
Dar exista baza legala atata timp cat ei nu imi dau la mana nici o hartie cum ca daca eu platesc 60 % din suma cealalta parte de 40 se radiaza ?
daca nu ati primit instiintare de poprire de la executorul judecatoresc inseamna ca vorbim despre o firma de recuperari de creante care nu va pot popri veniturile salariale decat prin executorul judecatoresc.
verificati daca au mandat de reprezentare sau au cesionat creanta.
in cazul in care s-a cesionat creanta trebuia sa primiti o notificare din partea banci sau a firmei de recuperari.
numai dupa ce aveti certitudinea ca stati de vorba cu persoane imputernicite/mandatate puteti incheia o tranzactie sa achitati cei 60 %, altfel riscati sa platiti si sa nu va mai diminuze cu 40 %
am primit o instiintare de la executorul judecatoresc dar in care scrie ca trebuie sa achit suma de 6000 lei in contul deschis la aceiasi banca .Dar apoi dupa ce am primit acasa la parinti instiintarea am primit un telefon unde mi-au spus de cei 40% ca s-ar radia in cazul in care platesc pana la 28 sept. Probelma este ca ei nu mi-au dat nimic scris de acesta reducere.