avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... avantaje cumparare masina second pe intreprindere ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

avantaje cumparare masina second pe intreprindere individuala

Buna ziua, am o intreprindere individulala si o sa-mi cumpar o masina second hand, ce ma sfatuiti ? sa o achizitionez pe intreprindere sau nu ? si de ce? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:01, 18 Septembrie 2012
Presupunand ca este vorba de un vehicul care nu este utilizat exclusiv in scopul desfasurarii activitatii I.I.,daca are valoarea de cumparare mai mare de 18oo lei,amortizarea calculata pe I.I.este deductibila integral + 50% din cheltuielile aferente acestuia(inclusiv combustibil).Daca o achizitionati pe persoana fizica beneficiati,in baza unui contract de inchiriere sau de mandat,numai de deducerea a 50% din cheltuielile aferente acestuia(inclusiv combustibil).
Pe de alta parte, taxa auto care se plateste la PRIMARIE si asigurarea R.C.A. sunt mai mari pentru persoanele juridice (unde intra si P.F.A.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Am o masina in leasing si as vrea sa ii fac baiatului meu (PFA) contract de comodat pentru a-si deduce din cheltuieli.Domeniul PFA este de ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto (cabinet avocat). cheltuiala e deductibila? herculeroco herculeroco Buna ziua. As vrea sa imi cumpar un autoturism, second hand, pe cabinet, de la un dealer autorizat. Nu sunt platitor de TVA. Stiti cumva daca pretul ar fi ... (vezi toată discuția)
Leasing auto scorus69 scorus69 buna ziua am un leasing auto incepand din luna 9.2014 in valoare de 196055 lei pe o periaoda de 36 luni.Masina este folosita de administratorul firmei. va ... (vezi toată discuția)