avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti ce contributii angajat se retin in cazul concediului medical indemnizatie 01 boala obisnuita (pensie, sanatate, somaj) ?
daca un angajat lucreaza din apr. 2011, in perioada nov 2011 - aug 2012 a fost in concediu medical indemnizatie 01, in cazul restructurarii postului, beneficiaza de somaj daca a avut 9 luni concediu medical?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: asmedcor26 , utilizator 17:31, 17 Septembrie 2012
pot sa va spun din proprie experienta ca am avut concediu medical timp de 3 luni si imediat dupa aceea mi s a desfiintat postul eu intrand in somaj . De la somaj nu m a intrebat nimeni cat timp si de ce am fost in cm ci a trebuit doar sa duc dovada de la locul de munca in care sa se mentioneze ca in perioada respectiva eram angajata la ei . eu am facut si copie dupa cartea de munca din care rezulta ca am fost angajata in perioada respectiva si am primit somaj timp de 10 luni.

dar in adeverinta 26 modelul de la somaj, erau specificate si cele 3 luni (cu contributiile pentru somaj) in care dvs ati fost in concediu medical ?
adeverinta a fost completata de catre administratorul firmei iar in cele trei luni s au specificat pe adeverinta doar zilele de cm ; in luna in care am avut si cm si am si lucrat s au scris x zile cm si x cotizatie la luna respectiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj remus22c remus22c daca am lucrat 18 luni din care 15 la 4 ore si 3 luni la 8 ore am dreptu la somaj (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pentru concediul medical Christina16 Christina16 Buna ziua! M-ar ajuta tare mult daca mi-ati spune ce salariu urmeaza sa primesc pe perioada concediului medical. Mentionez urmatoarele: sunt angajata firmei ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de somaj jttt77 jttt77 Buna. V-as intreba daca mi s-a calculat bine indemnizatia.. \"Cuantumul indemnizatiei de somaj este o suma acordata lunar si reprezinta 75% din salariul de ... (vezi toată discuția)