pe data de 15.09.2012 am terminat concediul pentru crestere copil pana la doi ani, firma unde lucram am descoperit, cind am facut cererea de reincadrare, ca si-a schimbat sediul din Bucuresti in Satu Mare.Am fost instiintata printr-o adresa pe mail ca imi vor inchide contractul de munca cu articolul 65 din codul Muncii, sau daca vreau preaviz de 20 de zile sa ma prezint la sediul actual ( adica in Satu Mare.) In con tractul meu de munca estre trecut ca loc de munca sediul social din bucuresti, ce pot face eu in cazul acesta??
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.
2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. - Dar locul de munca al dvs., prevazut in CIM nu mai exista deoarece angajatorul si-a schimbat sediul.
- In aceasta situatie trebuie ca angajatorul sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Dar pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.
4. - Deoarece nu va permiteti sa mergeti la noul sediu ar putea angajatorul sa va aprobe sa nu veniti la serviciu in perioada de preaviz dar sa va ponteze si sa va plateasca.
- Ar fi bine sa mergeti la ITM si sa cereti un sfat, cum sa procedati.