avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... testul poligraf(legal sau ilegal)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

testul poligraf(legal sau ilegal)

de curand un coleg al meu de munca a fost pus sa-si dea demisia din cauza unor probe irelevante(conducerea banuiau persoana sau persoanele)
sa aflat disparitia unui produs din incinta firma astfel suspectand mai multe persoane care si acest coleg al meu,au urmarit filmarile video din acele zile de disparitie,facandu-se de asemenea o ancheta interna si aducerea testului poligraf ,neavand cunostinta drepturile acestuia acesta si-a dat acordul pentru supunera la testul poligraf.
mentionez ca e fire cam emotiva si din spusele lui nu iau aratat rezultatul testului,si cica ar fi picat la o intrebare complet irelevanta
dupa mai multe zile de investigatie au ajuns la concluzia ca trebuia sa isi dea el demisia ,iar in ziua demisiei a fost supus presiuni(ca mergem mai departe la procedura penala,etc)
este ok cum a procedat firma aceasta???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 18 Septembrie 2012
Nu cred ca este ok dar atata vreme cat si-a dat acordul, probabil scris, nu prea mai are ce face. De asemenea, daca si-a dat voluntar demisia nu mai poate contesta o eventuala concediere. Si inca ceva, nimic din toate acestea nu exclude o eventuala plangere penala impotriva acestuia.
Stati dv. in locul unui om care isi risca banii, patrimoniul intelectual , pune la dispozitia afacerii lui tot ce poate el, cu speranta ca ii va merge mai bine. Alaturi de el traiesc si familiile angajatilor. Afla ca cineva il fura, atenteaza la binele lui si al angajatilor lui deopotriva. Ce ati face? Greseala lui este ca nu a dispus prin ROI gestiune comuna astfel incit sa plece toti gestionarii nu numai cel vinovat.
Atita vreme cit nu a apelat la metode violente sau care sa aduca atingere demnitatii umane mie mi se pare ca a actionat corect pentru protejarea intereselor sale. Restul vor judeca altii in functie de probe.
Salariatul poate solicita instanţei anularea demisiei sale ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţământul său a fost viciat prin eroare, dol sau violenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testarea cu aparatul poligraf - cine propune testarea loredana96 loredana96 cine hataraste ca un invinuit poate sa fie testat cu aparatul poligraf?politia sau instanta?si cum de face acest lucru? (vezi toată discuția)
Sa fac sau nu testarea poligraf ? Achimitom04 Achimitom04 Buna ziua ! Am si eu nevoie de un sfat, de la domnul avocat Lasconschi sau altcineva care ar putea sa ma ajute. Lucrez pe o ambulanta Smurd. In februarie ... (vezi toată discuția)
Furt alex10 alex10 Salut! Am o problema. In urma cu 10 luni,impreuna cu un prieten am furat o geanta de la o femeie,iar acum mi s-a dat citatie sa merg la politie,am mers si mi ... (vezi toată discuția)