avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie in calitate de vinovat???????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie in calitate de vinovat???????

Buna seara,
anul trecut am fost citata la pol in caliate de martor,pt.un dosar penal intocmit unei 'prieten' de catre o firma de asigurari.
La momentul respectiv,am dat o declaratie in care am mentionat ca persoana mi-a fost prieten ba chiar am conlucrat(prin natura meseriei),fara sa ma gindesc vreoadata ca ar putea sa profite de bunavointa mea,lucru care dealtfel s-a intimplat.
La politie am mentionat dealtfel exact care sint pasii care se efectueaza intr-o operatiune pe care trebuie sa o intocmesc,cu ajutorul unor terte persoane,toate acestea fiind perfect legale.
Acel domn inspector mi-a aratat o polita de asigurare care spre surprinderea mea era 'semnata' de catre aceasta persoana,dar cu o proasta imitatie a semnaturii mele,intrebindu-ma daca imi apartine.Mentionez ca acea polita era in 3 exemplare autocopiante,primul exemplar avind inscrisa o suma foarte mare in comparatie cu celelalte doua pe care era trecuta o suma mai mica(cele 2 exemplare urmind a fi trimise la firma de asigurari,iar cea cu suma mare urmind sa ajunga la firma care a facut asigurarea,firma la care lucram dealtfel)Am semnat apoi in repetate rinduri,pentru a demonstra ca nu imi apartine ,in acelas timp explicind pe cit am putut mai bine,ca nu stiam ca de fapt si eu la rindul meu eram prostita ca si alte cunostinte comune dealtfel.
Mentionez ca la momentul respectiv politia nu reusise sa obtina nici o declaratie de la persoana respectiva,spunindu-mi ca nu reusesc sa-l aduca si intrebindu-ma daca am vreo informatie in acest sens.
De atunci pina in prezent au trecut aproape 8-9 luni,timp in care am stat linistita,asta pina ieri cind am primit in tocul usii o noua citatie la politie,de data asta fiind specificata calitatea de vinovat.
Nu mai stiu nici ce sa cred,eu in sufletul meu am crezut ca este un capitol incheiat,dar se pare ca nu.
La prima declaratie am dat si un nr.de telefon a unei persoane care am povestit ca stie ce s-a intimplat,fiind si el la rindul lui parte vatamata,persoana care nu a fost contactata nici pina azi.
In speranta ca mi-ati putea fi de folos cu niste sfaturi,multumesc anticitat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:31, 1 Februarie 2009
Mergeti la politie si vedeti care sunt acuzatiile. Ar fi bine sa fiti insotita de un avocat.
Nu exista termenul: "Sunteti citata in calitate de vinovat"....citatia..este un procedurala ? Scrie vre-un numar de dosar ? Pe citatie scrie ca neprezentarea se sanctioneaza la Lg. 61/1991 sau de art. 198 CPP ?
Mergeti la politie sa vedeti despre ce este vorba. Vedeti daca la dosarul respectiv s-a factu vre-o expertiza grafologica referitoare le semnatura dumneavoastra si daca da, vedeti care a fost rezultatul acestei expertize. Cand ziceti ca ati semnat de mai multe ori, ati facut-o in cadrul declaratiei pe care ati dat-o, sau ati scris pe o alta foaie: proces verbal de ridicare probe inscrisuri ?
Apelati la un avocat,neaparat.Conteaza mult amanuntele,iar dvs.se pare ca nu cunoasteti ce cuprinde dosarul.Daca intradevar stiti sigur ca nu semnatura dvs.se afla pe acel document cereti expertiza grafologica in cauza.Sa nu mai declarati nimic anchetatorilor fara sa fiti asistata de avocat.
Pe citatie scrie' invinuit,in cuza privind dosar penal' In caz de neprezentare se vor aplica sanct. prevazute in art.98 C.pr.pen;Potrivit art.176 alin 1 lit e C.pr.pen. aveti dreptul la un aparator cu care sa va prezentati la termenul fixat;
Asistenta juridica este obligatorie in situatiile prev.de art.171 alin.2 si 3 C.pr.pen.,iar in cazul in care nu va alegeti un aparator cu care sa va prezentati la termenul fixat,vi se va desemna un aparator din oficiu.'
Nu mai imi aduc foarte bine aminte,dacaa scria ceva de proces verbal,dar sigur era pe o foaie separata.
andymaurul a scris:

Apelati la un avocat,neaparat.Conteaza mult amanuntele,iar dvs.se pare ca nu cunoasteti ce cuprinde dosarul.Daca intradevar stiti sigur ca nu semnatura dvs.se afla pe acel document cereti expertiza grafologica in cauza.Sa nu mai declarati nimic anchetatorilor fara sa fiti asistata de avocat.

Adevarat,nu stiu ce contine exact dosarul,deoarece prima data cind am fost,eram singura(fara avocat),iar mie nu-mi arata nimeni ce anume contine nici daca ceream acest lucru.Inspectorul avind grija de fiecare data cind umbla in el sa o faca cit mai departe de privirile mele.
Am vazut doar ce mi s-a aratat de catre domnia sa.

Alte discuții în legătură

Invinuit pt o adeverinta eliberata de firma mea Anish Anish Buna ziua, Am ajuns in cercetari la politie in calitatea mea de administrator al unei firme care a eliberat o adeverinta de salariat unei persoane care a ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa dau declaratie la politie daca nu vreau? vrajiotorul vrajiotorul Acum cateva zile am primit o citatie de la sectia 12 politie Bucuresti,care specifica sa ma prezint in calitate de persoana reclamata in cazul privind plangere ... (vezi toată discuția)
Calitate de invinuit Andra P Andra P Daca prima data am fost citata ca martor, iar ulterior dupa 2 ani sunt citata ca in vinuit....pot declara ca imi sustin declaratia data anterior....mai este ... (vezi toată discuția)