avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Invinuit pt o adeverinta eliberata de firma mea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Invinuit pt o adeverinta eliberata de firma mea

Buna ziua,

Am ajuns in cercetari la politie in calitatea mea de administrator al unei firme care a eliberat o adeverinta de salariat unei persoane care a incercat sa ia un credit.Nu a luat acest credit,nu exista un prejudiciu.
Numele persoanelor trecute in adeverinta la conducerea firmei nu exista si nu au existat niciodata ca angajati ai firmei,ca de altfel nici persoana trecuta ca angajat in adeverinta.Adica fictiva.
Ulterior,aceasta persoana a reclamat-o la politie pe angajata bancii pe motiv ca ea i-ar fi facut rost de aceasta adeverinta,el nestiind de unde.
La cercetarile facute de politie au fost chemati ei doi si eu ca administrator al firmei.Le-am dat explicatii ca nu recunosc adeverinta,nici scrisul si ca actele firmei si stampila au lipsit din firma cateva zile,fiind furate si gasite ulterior,in acea perioada cand s-a eliberat adeverinta.Ni s-au luat probe de scris si acum am fost anuntata sa ma prezint la ofiterul de cercetare penala,avand calitatea de invinuit pt a mi se comunica parerea expertilor.Ceea ce ma duce cu gandul ca expertiza grafica nu imi este favorabila.De asemenea,mi s-a spus ca am dreptul sa ma prezint cu aparator.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest sens si ce poate urma ?

Completare la intrebarile anterioare: Pot fi acuzata de fals ca si administrator al firmei doar in baza acelei expertize grafice?Eu pot solicita o noua expertiza grafica la alt expert autorizat?Si asta se poate solicita la politie,parchet sau doar daca s-ar ajunge in instanta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2009
Anish, utilizator
Dumneavoastra stiti exact ce s-a intamplat.
De vreme ce aveti temeri ca expertiza grafica nu va este favorabila, inclin sa cred ca ascundeti ceva.
Cel mai bine discutati cu un avocat si prezentatii exact situatia, nu ii ascundeti nimic. El stie cum sa va sfatuiasca si sa va apere.
Succes.
Daca politistul mi-a zis la telefon ca pot sa vin cu un aparator pt a mi se comunica opinia expertilor este clar ca nu imi este favorabila.Asta ar fi temerea mea.Tocmai de accea ma gandesc sa dovedesc contrariul si incerc sa aflu cum as putea.Ca in mod sigur doar spunand ca n-am completat eu si n-am semnat nu e de-ajuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2009
Anish, utilizator
Urmeaza sa fiti pusa sub invinuire si aveti dreptul de a fi asistata de un aparartor.
Ar fi indicat sa mergeti insotita de un avocat pt a nu complica lucrurile si mai mult.
Este vorba de o infractiune.

avocat Claudiu Lascoschi
Pot sa fiu pusa sub invinuire DOAR in baza acelei expertize grafice?Eu nu cred in rezultatul corectal expertizei. Pot cere contraexpertiza?Atata timp cat nu exista prejudiciu se pune in miscare actiunea penala?
Eu v-am recomandat sa mergeti insotita de avocat.
Puteti cere toate probele din lume, inclusiv o contraexpertiza, insa eu cred ca va consumati inutil energia daca expertiza grafologica v-a iesit defavorabila.
Parerea mea este sa incercati sa gasiti o solutie ca sa nu faceti inchisoare si nu sa ingreunati inutil cercetarea penala pt ca or sa va taxeze.Dar alegerea va apartine.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Reclamatie nci nci am fost reclamata la politie de catre un barbat bolnav psihic , inregistrat in evidentele speciale de 7 ani. As dori sa stiu daca politia poate lua in ... (vezi toată discuția)
Citat la parchet un om simplu un om simplu Buna, Am o citatie la parchet si spune ca sunt citat pentru audieri in calitate de invinuit iar pe antetul ei scria un nr de dosar si anul 2005. Eu am ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere cris_deo cris_deo Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)