avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reclamatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reclamatie

am fost reclamata la politie de catre un barbat bolnav psihic , inregistrat in evidentele speciale de 7 ani. As dori sa stiu daca politia poate lua in condiderare reclamatia . Adica daca trebuie sa investigheze . Reclamatia s/a facut in luna mai 2008 , barbatul a murit in august 2008 iar din octombrie politia imi ia prima declaratie.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 19:05, 1 Decembrie 2008
Depinde care este temeiul reclamatiei, adica pentru ce va reclamat. Oricum , organul de urmarire penala trebuie sa investigheze orice reclamatie primita, dar dumeavoastra aveti posibilitatea sa va aparati. Iar faptul ca persoana respectiva era bolnav psihic este un avantaj pentru dumneavoastra.
Trebuie sa ne spui de ce te-a reclamat, daca a murit de moarte naturala si daca reclamatia are vreo legatura cu moartea lui.
Orice plingere penala primeste un numar unic la Parchet si trebuie obligatoriu investigata, indiferent daca este sau nu intemeiata. Cercetarile pot dura ani de zile.

Alberto Kurtyan
Reclamatia este in legatura cu un carnet de CEC , unde era titular , acesta fiind lichidat. Semnatura de pe chitanta nu corespunde cu semnatura titularului. Cine poate fi tras la raspundere. Oficianta spune ca eu am fost cu el la cec si ca am luat chitanta . Ce pot sa patesc ?
Faptul ca partea vatamata a decedat nu are nicio implicatie cu privire la contiunuarea desfasurarii procesului penal.
Se poate da o pedeapsa cu suspendare daca va angajati avocat si nu sunteti recidivist.

avocat Claudiu Lascoschi
acum dosarul este la politie, dupa expertiza o sa mai fiu chemata pentru declararii ?
Cat pot conta pe expertiza grafica, adica este sigura sau se pot face confuzii ?

Alte discuții în legătură

Expertiza grafoscopica ONU EMIL ONU EMIL Unde se poate face o expertiza grafoscopica extrajudiciara contra cost si daca este recunoscuta de procuror? Sunt laboratoare autorizate,doresc mai multe ... (vezi toată discuția)
Declaratia la politie dyana33 dyana33 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti si mie in cate exemplare se intocmeste o declaratie pe propria raspundere la politie. O declaratie in care eu am contestat ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals mma mma buna ziua, din anul 2006 pana la inceputul anului 2008 am ocupat functia de administrator intr-o societate comerciala cu raspundere limitata ( X)in care ... (vezi toată discuția)