avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals si uz de fals

buna ziua,
din anul 2006 pana la inceputul anului 2008 am ocupat functia de administrator intr-o societate comerciala cu raspundere limitata ( X)in care asociati erau o persoana fizica italiana si un alt SRL roman controlat de o alta persoana fizica italiana, persoana fizica italiana care era si angajatorul meu printr-o alta societate.
In anul 2006 societatea a carui administrator eram a achizitionat un imobil si apoi a accesat un credit neperformant. Toate aceste operatiuni au fost decise prin hotarari generale ale asociatilor la care eu nu am participat dar care hotarari imi erau prezentate si pe care apoi le prezentam in banca.
Raporturile dintre asociati erau cordiale si nu am avut niciodata banuiala ca unul dintre ei ar intentiona prejudicierea celuilalt sau ca hotararile AGA nu ar reprezenta vointa asociatilor.
La inceputul anului 2008, in urma plecarii mele din tara am intrerupt contractul de munca cu angajatorul si am fost scimbata din functia de administrator in societatea X , aceasta functie prelunad-o fostul meu angajator.
La sfarsitul anului 2010 aflu (desi oficial nu am primit nimic) de plangerea penala pentru fals si uz de fals a asociatului persoana fizica fata de mine si fata de administratorul ce mi-a succedat contestand semnatura sa pe hotararile AGA prin care s-a accesat creditul.
In afara de faptul ca situatia mea financiara si patrimoniala nu a suferit imbunatatiri deci nu se poate spune ca am beneficiat in vreun fel de un ipotetic fals, nu am avut motive sa banuiesc ca cele scrise in hotararile AGA nu reflecta vointa unuia dintre asociati, persoana care avea acces lunar la documentele juridice si contabile ale societatii si mai ales mi se pare absurd sa declari ca ai avut informatii despre accessarea unui credit dupa mai bine de 3 ani de la momentul producerii faptei.
In aceasta situatie care este evolutia probabila a situatiei in ceea ce ma priveste?Va exista o discutie preliminara cu procurorul si acesta poate dispune neinceperea urmaririi penale? Se va proceda cu un proces penal? as avea nevoie neaparat de un avocat? cam cat poate costa?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:01, 23 Decembrie 2010
este posibil sa fiti audiat in calitate de martor. nu este atributia dvs sa verificati autenticitatea semnaturilor - daca acestea seamana cu cele cunoscute de dvs este suficient.

un avocat care sa va asiste nu dauneaza, este recomandabil.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Din punct de vedere penal insa in cazul meu ( dat fiind ca plangerea a fost formulata si impotriva mea) credeti ca se va dispune neinceperea urmaririi penale sau scoaterea de sub urmarire penala? Din punctul meu de vedere nu exista nici scopul infaptuirii faptei deoarece nu se poate dovedi ca a rezultat un beneficiu pentru mine, nu se poate dovedi ca falsul, daca exista, a fost realizat de mine si nici ca stiam de existenta lui in momentul in care am folosit, in scopul pentru care au fost realizate, documentele ( deci lipseste elementul esential al uzului de fals). De altfel banca a acceptat hotararea AGA necontestand semnaturile desi avea specimenele tuturor semnatarilor.
In afara celorlalte probe administrate in cauza,o exeprtiz grafologica ar fi de natura sa confirme sau sa infirme participatia dvs .
Asa cum aratat distinsul dn.avocat,initial veti fi audiat ca martor.
Se spune ca cei care sunt sefi nu apar in acte.
Nu spun ca sunteti sef dar chiar daca veti fi audiat ca martor sunt de parere ca aveti dreptul de a fi asistat de avocat angajat.
Din martor puteti deveni ulterior invinuit sau inculpat.Acesta este motivul pentru care ati avea dreptul la avocat.Dar...vedeti ca martorii nu au dreptul la avocat din oficiu...
Depinde de tot ceea ce se va declara de catre ceilalti si politia nu o sa aiba amabilitatea sa va spuna decat in anumite conditii si daca va considera util sa preocedeze asa.
Incercati sa va angajati un avocat care sa ,,simta" ceea ce exista la dosar fara sa vada...

avocat Claudiu Lascoschi
Da, si banca avea specimenele si dvs cunoasteati semnaturile si nu v-ati dat seama nici dvs nici banca ca sunt false.
Parerea mea este ca dvs ca administrator ati uzat de acel fals, fara a avea la cunostinta de fals, si aveti sanse sa fiti pusa sub urmarire penala, urmand ca, daca lucrurile stau cum le-ati prezentat, sa fiti scoasa de sub urmarirea penala.
Am si eu o nedumerire:
Pe parcursul procedurilor de angajare a creditului si a derularii acestuia nu ati informat despre aceasta ambii asociati?
Si inca ceva:
Nu cumva prin aceasta pierdere a pierdut mai mult tocmai cel caruia i s-a falsificat semnatura?

Alte discuții în legătură

Fals in acte Fatu Lucian Fatu Lucian Am o societate comerciala , la care suntem 2 asociati , iar eu sunt administrator. Toate actele contabile , la rubrica \\" administrator\\" , in dreptul ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica pentru martor lucianminea lucianminea Va rog sa ma scuzati daca am gresit termenul (grafologic sau grafoscopic), un stiu exact diferenta dintre ele. Am sa explic. Intr-un dosar civil, cu privire ... (vezi toată discuția)
M-am trezit cu o firma pe cap mary_123454 mary_123454 as dori si eu un ajutor.am lucrat la un patron timp de 3 ani si acum ceva timp am aflat din greseala ca patronul a trcut una din firmele lui pe capul meu fara ... (vezi toată discuția)