avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fals in acte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fals in acte

Am o societate comerciala , la care suntem 2 asociati , iar eu sunt administrator. Toate actele contabile , la rubrica " administrator" , in dreptul numelui meu , este semnatura asociatului . Il pot da in judecata pentru fals . Chiar daca este asociat , fara dret de semnatura , avea dreptul sa semneze in numele meu ? Trebuie sa fac expertiza grafologica sa demenstrez ca aceea semnatura nu este a mea , sau care este procedura?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Fatu Lucian , utilizator 20:55, 3 Iunie 2015
Falsul si uzul de fals sunt infractiuni prevazute de art. 322 si 323 din Noul Cod Penal si aveti obligatia instiintarii organelor de cercetare penala.
Trebuie sa cer expertiza grafologica ?
Dvs. vet depune inscrisuri cu semnatura dvs sau specimenul dela banca, de expertiza se ocupa "organele". Nu uitati sa va constituiti parte civila in dosarul penal pt daunele materiale si morale pe care vi le-a pricinuit si pe care le puteti dovedi.
Am inteles , va multumesc mult
Trebuie sa iau legatura cu un avocat , sau care este procedura ? Asociatul spune ca a semnat in locul meu pentru ca asa i-am cerut eu , dar dansa ( asociata) mai este si functionar public (consilier juridic intr-o institutie bugetara ) , si nu are trecuta asocierea in declaratia de interese pe care o completeaza anual . Cum ar fi indicat sa procedez ?


Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva prim procurorului markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am si eu o nelamurire cu privire la doua infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals (art. 322 si 323 cp). Am depus o ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajati bogdanbudy00 bogdanbudy00 Am incheiat un contract de munca cu o firma de constructii pe termen nedeterminat.Dupa 8 luni verificand la CAS si AJOFM am constatat ca se plateau 4-5-10 zile ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals mma mma buna ziua, din anul 2006 pana la inceputul anului 2008 am ocupat functia de administrator intr-o societate comerciala cu raspundere limitata ( X)in care ... (vezi toată discuția)