avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva prim procurorului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva prim procurorului

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire cu privire la doua infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals (art. 322 si 323 cp). Am depus o plangere la parchet si in urma cercetarilor, procurorul de caz si ulterior si prim procurorul parchetului, au mentionat ca aceste doua infractiuni nu sunt prevazute de legea penala (art. 16 lit. b cpp). Pot ataca aceasta rezolutie conform art. 278 cpp, sa-l invinui pe prim procuror de abuz in serviciu (art. 297 cp) ?

Va multumesc si astept un raspuns, daca se poate
Cel mai recent răspuns: markomarius1 , utilizator 23:09, 7 August 2015
Puteti depune plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
Cred ca, nu ati inteles art.16(1) lit.b) adica,l-ati citit in mod superifcial.Textul la care faceti are urmatorul continut:Art.16(1)NCPP "Actiunea penala nu poate fi pusa in miscare,iar cand a fost pusa in miscare nu mai poate fi exercitata daca:b) fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege;". Eu cred ca, atat procurorul cat si prim procurorul au avut in vedere aceasta a II a teza a art.16(1) lit.b)NCPP"..........ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege".In opinia mea nu exista motiv ptr.a formula plangere penala imptriva procurorului si prim procurorului ptr.infractiunea de abuz in serviciu.
depinde ce ati reclamat. Una e sa considerati dvs ca s- a savarsit o anume fapta si alta e sa existe si sa poata fi probata. O plangere la ordonanta de clasare puteti depune la procurorul ierarhic superior
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2015
Ciprian_st, utilizator
Ciprian_st a scris:

depinde ce ati reclamat. Una e sa considerati dvs ca s- a savarsit o anume fapta si alta e sa existe si sa poata fi probata. O plangere la ordonanta de clasare puteti depune la procurorul ierarhic superior

Am reclamat infr. de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, numai ca procurorul de caz nu a facut expertiza de specialitate (grafologica) din oficiu si nici prim procurorul la solicitarea scrisa a mea, prin asta incalcand art. 81 alin. 1 lit. b din cpp
danpopescu2011 a scris:

Cred ca, nu ati inteles art.16(1) lit.b) adica,l-ati citit in mod superifcial.Textul la care faceti are urmatorul continut:Art.16(1)NCPP "Actiunea penala nu poate fi pusa in miscare,iar cand a fost pusa in miscare nu mai poate fi exercitata daca:b) fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege;". Eu cred ca, atat procurorul cat si prim procurorul au avut in vedere aceasta a II a teza a art.16(1) lit.b)NCPP"..........ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege".In opinia mea nu exista motiv ptr.a formula plangere penala imptriva procurorului si prim procurorului ptr.infractiunea de abuz in serviciu.

Pai si atunci cum au ajuns ei la concluzia ca fapta nu este prevazuta de legea penala, daca nu au facut nicio expertiza de specialitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 322 si art. 323 din c.p. Elena2014 Elena2014 Buna ziua, O persoana care lucreaza in cadrul MAI a ridicat o suma de bani care mi se cuvenea. Am facut plangere si am primit urmatorul raspuns de la ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Fals in acte Fatu Lucian Fatu Lucian Am o societate comerciala , la care suntem 2 asociati , iar eu sunt administrator. Toate actele contabile , la rubrica \\" administrator\\" , in dreptul ... (vezi toată discuția)