avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art. 322 si art. 323 din c.p.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art. 322 si art. 323 din c.p.

Buna ziua,

O persoana care lucreaza in cadrul MAI a ridicat o suma de bani care mi se cuvenea. Am facut plangere si am primit urmatorul raspuns de la Parchet:
"Va comunicam ca plangerea dumneavoastra a fost inregistrata la Parchetul de pe langa Judecatoria X sub nr. de mai sus si trimisa Sectiei X de Politie, in vederea efectuarii de cercetari sub aspectul savarsirii infr. prev. de art. 322 si art.323 din c.p."

Cine imi poate spune care sunt pasii anchetei si care este pedeapsa minima pentru savarsirea de infr. prev. de art. 322 si art.323.?!

Va multumesc!
Asa cum v-au rapuns se vor efectua cercetari.
Pedeapsa care se aplica i concret depinde de foarte multi factori.
Pe dvs. banuiesc ca va intereseaza sa va recuperati banii in primul rand...
ART. 322
Falsul în înscrisuri sub semnătură privată
(1) Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Tentativa se pedepseşte.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 290 alin. 1 din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 290 alin. 2 din vechiul Cod penal

ART. 323
Uzul de fals
Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)
Urmarire penala ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Avem un dosar penal deschis pentr fals si uz de fals cu continuitate iar politia a trimis dosarul la parchet iar parchetul a vrut sa claseze ... (vezi toată discuția)
Legea penala mai favorabila art5 codul penal czs czs Buna ziua Doresc un raspuns la urmatorea speta: -pentru fapte petrecute in cursul anului 2011,si aflate inca in stadiul de Cercetare Penala se aplica legea ... (vezi toată discuția)