avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals si uz de fals

buna ziua,
din anul 2006 pana la inceputul anului 2008 am ocupat functia de administrator intr-o societate comerciala cu raspundere limitata ( X)in care asociati erau o persoana fizica italiana si un alt SRL roman controlat de o alta persoana fizica italiana, persoana fizica italiana care era si angajatorul meu printr-o alta societate.
In anul 2006 societatea a carui administrator eram a achizitionat un imobil si apoi a accesat un credit neperformant. Toate aceste operatiuni au fost decise prin hotarari generale ale asociatilor la care eu nu am participat dar care hotarari imi erau prezentate si pe care apoi le prezentam in banca.
Raporturile dintre asociati erau cordiale si nu am avut niciodata banuiala ca unul dintre ei ar intentiona prejudicierea celuilalt sau ca hotararile AGA nu ar reprezenta vointa asociatilor.
La inceputul anului 2008, in urma plecarii mele din tara am intrerupt contractul de munca cu angajatorul si am fost scimbata din functia de administrator in societatea X , aceasta functie prelunad-o fostul meu angajator.
La sfarsitul anului 2010 aflu (desi oficial nu am primit nimic) de plangerea penala pentru fals si uz de fals a asociatului persoana fizica fata de mine si fata de administratorul ce mi-a succedat contestand semnatura sa pe hotararile AGA prin care s-a accesat creditul.
In afara de faptul ca situatia mea financiara si patrimoniala nu a suferit imbunatatiri deci nu se poate spune ca am beneficiat in vreun fel de un ipotetic fals, nu am avut motive sa banuiesc ca cele scrise in hotararile AGA nu reflecta vointa unuia dintre asociati, persoana care avea acces lunar la documentele juridice si contabile ale societatii si mai ales mi se pare absurd sa declari ca ai avut informatii despre accessarea unui credit dupa mai bine de 3 ani de la momentul producerii faptei.
In aceasta situatie care este evolutia probabila a situatiei in ceea ce ma priveste?Va exista o discutie preliminara cu procurorul si acesta poate dispune neinceperea urmaririi penale? Se va proceda cu un proces penal? as avea nevoie neaparat de un avocat? cam cat poate costa?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:01, 23 Decembrie 2010
Expertiza grafologica este o proba stiintifica,care are menirea sa se pronunte,cu argumente stiintifice in legatura cu semnatura in litigiu.
Deci aceasta proba este foarte importanta in economia cazului,ea putand sa concluzioneze asupra unor eventuale vinovatii sau nevinovatii,asupra raspunderii penale,in cele din urma..
Da,se vor lua mostre de semnaturi care vor fi analizate de expert,in raport cu inscrisul reclamat ca fiind fals,sub aspectul semnaturii
Prezenta dvs,fara avocat,in calitate de martor,poate fi considerata si astfel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte Fatu Lucian Fatu Lucian Am o societate comerciala , la care suntem 2 asociati , iar eu sunt administrator. Toate actele contabile , la rubrica \\" administrator\\" , in dreptul ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica pentru martor lucianminea lucianminea Va rog sa ma scuzati daca am gresit termenul (grafologic sau grafoscopic), un stiu exact diferenta dintre ele. Am sa explic. Intr-un dosar civil, cu privire ... (vezi toată discuția)
M-am trezit cu o firma pe cap mary_123454 mary_123454 as dori si eu un ajutor.am lucrat la un patron timp de 3 ani si acum ceva timp am aflat din greseala ca patronul a trcut una din firmele lui pe capul meu fara ... (vezi toată discuția)