avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Ca urmare a decesului mamei mele si avand in vedere ca locuiesc in strainatate, am facut o declaratie de acceptare a successiunii la consulatul Romaniei cerand ca prezenta declaratie sa fie mentionata in RNOS. Nu am avut prea multe date( eu nefiind in posesia cerificatului de deces), in cererea mea am marcat numele defunctei, data decesului si ultimul domicilui. Declaratia de acceptare a fost semnata de agentul consular si nu de consul. Credeti ca declaratia va fi acceptata si inregistrata in tara? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreeaapostol , utilizator 13:57, 18 Septembrie 2012
Dar s-a deschis procedura succesorala (a nu se confunda cu deschiderea succesiunii) ca sa acceptati mostenirea?
Fratele meu a fost deja la notar, nu stiu daca a deschis succesiunea( este acceptare tacita pt ca el utilizeaza bunurile), eu am facut aceasta declaratie pentru a evita depasirea termenul de 1 an pentru acceptarea succesiunii, dupa NCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

inregistrearea unei optiuni succesorale esty esty Sotul a murit in luna aprilie si avem o casa in Romania ,noi nu locium in tara eu am mers la un notar aici in alta tara si am dat o declaratie de acceptare a ... (vezi toată discuția)
Succesiunea aiurelu36 aiurelu36 Eu am inteles ca in termen de 6 luni trebuie mers la notar si declarat decesul ,si sa ne inregistram toti mostenitori,daca unul din mostenitori nu e trecut pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters275732 ContSters275732 ce se intampla daca am facut acceptarea tacita mai tarziu de 6 luni de la data decesului (vezi toată discuția)