avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare cu suspendare

va rog din suflet sa ma ajutati.....sotul meu are o condamnare cu suspenare de 1 an jumate si recent a savarsit o alta fapta cu caracter penal...complice in alta fapta...!ce se poate intampla daca i se trimite dosarul la parchet?poate scapa cu o amenda administrativa in cel de al 2 lea dosar?
Cel mai recent răspuns: gigiavo , utilizator 20:46, 18 Septembrie 2012
este recidivist, nu cred. In plus, suspendarea de la prima pedeapsa poate fi revocata si se poate pronunta executarea ambelor pedepse calculate cf CP
Dacă spuneţi că e complice, ceea ce nu este sigur înseamnă că fapta afost săvîrşită cu intenţie şi asta atrage starea de recidivă, din contră dacă cea de a doua infracţiune a fost săvârşită din culpă nu atrage starea de recidivă ,căci de spre asta este vorba şi nu despre răspunderea penală.
ART. 83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, se poate aplica suspendarea condiţionată a executării pedepsei chiar dacă infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendări.
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.
#M32
adica cum din culpa?imi cer scuze dar nu am inteles...un coleg a furat ceva de la locul de munca si a fost prins(colegul)dar i sa luat declaratie si lui caci au fost impreuna la locul faptei,sotul meu nu a fost prins cu nimic,prejudiciul este minor (30 ron)
Din culpă înseamnă fără intenţie
Complicitatea adică participarea cu intenţie la furt trebuie probată
Prejudiciul este prea mic sub 250 lei
Stai liniştită nu se poate întîmpla nimic.

Alte discuții în legătură

Arestare sau tot suspendare? Imparatul Imparatul Varul meu a fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt. o infractiune cu intentie, dupa vechiul cod penal. I s-a stabilit un termen de incercare, care inca nu ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)
Inselaciune-alcool animacikaa animacikaa daca sunt in termen de incercare (condamnat pt inselaciune) si in perioada de incercare sunt prins conducand masina in stare de ebrietate voi fi condamnat ca ... (vezi toată discuția)